Ministrul Sănătății și Colegiul Medicilor despre cazul FALSULUI MEDIC din România

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut marți dimineață o primă reacție despre italianul cu 8 clase care a făcut operații în mai multe spitale private din România.

„Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect", a spus Sorina Pintea.

Ea a adăugat că medicii sunt angajaţi în spitale pe baza unor documente printre care certificatul de liberă practică, diploma echivalată.

Citește și Un italian cu 8 CLASE s-a dat drept MEDIC în România. A făcut și OPERAȚII

„Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem", a precizat ministrul sănătății.

Întrebată ce se întâmplă cu pacienții operați de acest fals chirurg, Pintea a răspuns: „Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele."

 

Colegiul Medicilor nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul să practice medicina în România

 

Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul să practice medicina în România falsului medic care, conform Libertatea, a operat în mai multe clinici din ţară. De asemenea Colegiul Medicilor din Ronânia susţine demersul filialei Bucureşti de sesizare a organelor de urmărire penală.

„Colegiul Medicilor din România reafirmă faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul ţării noastre. Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca Politi Matteo şi Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România şi de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume", anunţă CMR, precizând că sustine demersurile legale demarate de Colegiul Medicilor Bucureşti, care s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic şi a sesizat organele de urmărire penală.

Una dintre condiţiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obţinerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România, precizează instituţia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel