Ministrul Muncii, ultimele informații despre majorarea pensiilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre majorarea și recalcularea pensiilor românilor.

Întrebat, la Realitatea PLUS, dacă se mai poate vorbi de majorarea pensiilor, ministrul muncii, Marius Budăi, a răspuns: „Avem o criza de securitate globală, suprapusă peste criza economică, criza sanitară, criza prețurilor din energie și peste o inflație mare. Practic este o necesitate, ce și cum va fi, o să comunicăm public," a afirmat Marius Budăi la Realitatea Plus.

În privința recalculării pensiilor, ministru muncii a spus că aceasta s-ar fi putut face mai repede, dacă nu era asumarea reformei pensiilor în PNRR.

"Nu renunț în a rediscuta și reajusta acest PNRR, mai ales în contextul actual. (...) În 28 februarie anul curent am semnat deja contractul cu Banca Mondială și din suma colosală de 4 milioane de euro am reușit să semnăm un contract de asistență pe 1,5 milioane, celelalte milioane rămânând la dispoziția statului român", a declarat Marius Budăi.

Ministrul muncii a vorbit și despre plafonarea sporurilor din sistemul bugetar.

"Legea salarizării în România și-a întrerupt cursul, știm cine a înghețat salariile  și nu putem să vedem până la final efectele. (...) Avem și datoria principală față de cetățeni, aici pregătim OUG pentru a-i proteja pe întreprinzători sau angajați în eventualitatea în care vor suferi din cauza restricțiilor și evenimentelor din Ucraina, e sancțiunile stabilite de UE", a mai spus Budăi la Realitatea.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel