Ministrul Lucian Bode: „Vom clarifica ce înseamnă portul măștii pe stradă”. Când am putea renunța la mască

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne(MAI) spune că se va reveni asupra regulilor de purtare a măștii de protecție. Cel mai probabil, va exista un oridin comun cu Ministerul Sănătății, prin care să fie eliminată obligativitatea de a fi purtată în aer liber.

Creșterea cazurilor de Covid au impus noi restricții. Bucureștiul și mai multe județe din țară se află în carantină de noapte. Masca sanitară a redevenit obligatorie în spațiile publice deschise. Oficialii Guvernului spun, însă, că este necesar ca aceasta să nu fie purtată în parcuri, mai ales când nu ești însoțit de alte persoane.

„Vom veni cu un ordin comun al ministrului Afacerilor Interne și al ministrului Sănătății astăzi, cel mai târziu mâine dimineață, în care vom explica exact care sunt excepțiile. Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc, este anormal să porți mască când participi împreună cu 10 prieteni maxim, cum prevede legea, la o activitate sportivă. Vom clarifica ce înseamnă portul măștii pe stradă!”, a declarat Lucian Bode, la Antena 3.

 

Oamenii se revoltă. Ministrul Bode spune că masca ar putea să nu fie obligatorie în parc

 

Din cauza restricțiilor impuse de Covid, românii din toată țara au protestat în acest weekend. Ei sunt nemulțumiți că li se impune masca sanitară în spații publice deschise și unii dintre ei refuză să se vaccineze.

Ministrul Lucian Bode spune că s-au dat amenzi usturătoare în cazul celor care au protestat, iar jandarmii au intervenit pentru ca lucrurile să nu iasă de sub control. Cu toate acestea, opt persoane s-au ales cu dosar penal pentru ultraj. În timpul prostestelor, au fost violenți cu forțele de ordine.

"Vom mai avea şi alte sancţiuni aplicate atât participanţilor, cât şi organizatorilor; pentru că acesta îşi asumă. Amenzile până în acest moment sunt de 48.400 de lei. Organizatorii au fost sancţionaţi per total, am spus, 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei", a spus Bode, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel