Ministrul Intotero, la Parlament: "Românii din Diaspora doresc să revină în ţară"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Natalia Intotero
Natalia Intotero

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a declarat miercuri, la Parlament, că cei mai mulţi dintre românii din diaspora doresc să revină în ţară, mai devreme sau mai târziu, şi că trebuie sprijiniţi în acest sens.

"Românii au nevoie de mai multă deschidere şi de informare, de aceea am făcut şi facem demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a intensifica legăturile cu cei aflaţi la muncă în străinătate. Avem exemple de bune practici. Acolo unde există o bună relaţie între primării şi oamenii care au plecat din acele localităţi către alte state, mulţi dintre ei se întorc. Românii plecaţi au aşteptări privind locurile de muncă de acasă, investiţiile în infrastructură, în educaţie, în sănătate. Întoarcerea este posibilă atunci când au informaţii complete despre ce s-a făcut bine, pe aceste planuri, în localităţile lor", a declarat ministrul Intotero.

Citește și: Mesaj al ministrului Intotero pentru TOȚI românii din Diaspora

În acest context, demnitarul a făcut referire la organizarea în cursul săptămânii viitoare a unui comitet interministerial în care se vor aborda tematici legate de oportunităţile lucrative din ţară şi bursele locurilor de muncă din România. Reuniunea va pregăti organizarea în ianuarie 2019 a unei burse a locurilor de muncă în construcţii pentru românii din afara graniţelor, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Participarea ministrului Natalia-Elena Intotero la Forumul Capitalului Românesc

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat miercuri, 12 decembrie a.c., la cea de-a treia ediţie a Forumului Capitalului Românesc. Evenimentul a avut la Palatul Parlamentului, în prezenţa preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vice-prim ministrului Viorel Ştefan, a ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, şi a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban. Au luat parte la forum reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri, directori şi preşedinţi ai unor importante companii cu capital românesc.

Dezbaterile s-au axat pe identificarea strategiilor optime de dezvoltare economică a României precum şi pe problemele cu care se confruntă antreprenorii români. Discuţiile au vizat şi demersurile prin care autorităţile pot veni în sprijinul investitorilor autohtoni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel