Ministrul Intotero, întâlnire cu medicii români plecați în Germania

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Delegaţia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a participat miercuri, 31 octombrie, la reuniunea de lansare a Reţelei medicilor români din Germania.

Delegaţia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) condusă de ministrul Natalia Elena Intotero a participat miercuri, 31 octombrie, la reuniunea de lansare a Reţelei medicilor români din Germania.

"Medicii români şi personalul medical român din Germania, care zi de zi salvează vieţi şi îşi dedică energia, timpul şi resursele în beneficiul oamenilor sunt un model pentru noi toţi. Ministerul nostru susţine şi încurajează dezvoltarea reţelelor profesionale, de aceea ne bucurăm să vedem coeziunea şi dorinţa de implicare a românilor din Germania şi sperăm ca astfel de iniţiative să fie preluate de cât mai mulţi dintre românii noştri oriunde se află şi de cât mai multe asociaţii", a declarat Natalia-Elena Intotero.

Discuţiile din cadrul reuniunii s-au concentrat pe continuarea şi multiplicarea proiectelor bilaterale existente între România şi Germania în domeniul medical, pe stimularea şi sprijinirea creării de reţele socio-profesionale şi pe valorificarea mai eficientă a potenţialului de competenţă al elitelor comunităţilor româneşti în cadrul reţelelor socio-profesionale (medici, It-işti, arhitecţi, jurişti, cadre universitare, cercetători, studenţi).

Alte puncte de interes pe agendă au vizat promovarea valorii de excelenţă a specialiştilor români din diferite domenii, pentru sprijinirea proiectelor acestora şi dezvoltarea unor cooperări consolidate cu mediile profesionale şi instituţionale din România şi Germania.

Ministrul Intotero a subliniat că MRP, alături de membrii Guvernului, lucrează la implementarea unor măsuri menite să încurajeze reîntoarcerea şi reinserţia profesională acasă.

Totodată, în cadrul vizitei de lucru din Republica Federală Germania din perioada 30-31 octombrie a.c., ministrul a avut o întrevedere cu Daniel Tietze, secretar de stat pentru integrare din Senatul Berlinului căruia demnitarul MRP i-a prezentat în detaliu proiectele proprii MRP, în special, Campania "Informare acasă!Siguranţă în lume!", precum şi oportunităţile de finanţare nerambursabile oferite de Guvernul României prin intermediul ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel