Ministrul Daea a găsit problema: Sunt doi lideri care nu mănâncă carne de porc

Ministrul agriculturii Petre Daea face declarații surprinzătoare - de la faptul că ân 90 de zile de va reface populația de porci, la griga care-l macină cum că doi lideri care bat toba nu ar mânca deloc carne de porc.


”Sunt doi lideri care bat tare în tobă, dar nu mănâncă carne de porc. Le cunosc aceste interese, le pot și demonstra, nu au lăsat în urma lor nimic. Dacă îi întrebi prin țară pe unde ai lăsat tu urme, ei nu știu.

În momentul în care a intrat un asemenea virus, nu intră pe graniță cu pașaportul să-l controlezi. Noi în România ne-am apărat prin măsuri preventive timp de cinci ani. N-am renunțat la nimic, în condițiile în care în Ucraina virusul era din 2012, la 20 de km de noi.

Toți oamenii primesc bani pentru porcii sacrificați. Țara are nevoie de sprijin concret, de acțiuni, nu de sprijin concret.

Singura metodă este sacrificarea animalului. Peste 140.000 de porci au fost sacrificați, și din nefericire mai sacrificăm.

În 90 de zile se reface populația de porci în fermele mari. Uite, avem planuri. 

Eu nu pot să confirm aceste scenarii (că virusul a fost adus) și își gestionează fiecare cum poate…România va fi, este, va rămâne și va fi una dintre marile puteri cerealiere, pentru că are condiții extraordinare de climă și sol. Și anul trecut și anul ăsta România a rămas în frunte. Este cea mai mare producție de grâu din istoria României. Avem 200 de mii de tone în plus față de producția de anul trecut.

Un medic veterinar în pesta porcină africană de 41 de ani mi-a spus că nu-mi poate spune când scăpăm de acest virus”, a declarat Daea la Antena 3.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.23