Ministru elen: „61 de români din Grecia au COVID-19“. MAE reacționează

sediul_mae
sediul_mae

Ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, a declarat că până în prezent 61 de români aflați pe teritoriul Greciei au COVID-19. În acest context, MAE întreprinde măsuri pentru a obține informații cu privire la starea lor și cere Greciei transparență.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ambasada României la Atena a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile elene competente pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația celor 61 de cetățeni români care ar fi confirmați cu COVID-19 pe teritoriul Greciei și despre starea lor de sănătate.

MAE menționează că datele comunicate în mod public până în prezent cu privire la cazurile turiștilor români depistați ca fiind infectați cu COVID-19 pe teritoriul Greciei au fost obținute de către Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic fie direct de la autoritățile elene, fie, în mod direct, de la cetățenii români vizați.

Totodată, MAE precizează că, în anumite cazuri, cetățenii români depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au solicitat în mod expres discreție cu privire la situația lor, refuzând informarea autorităților române cu privire la situația sau starea de sănătate.

MAE: 16 români au  Covid

 

„Astfel, suplimentar față de cele 15 cazuri comunicate de MAE anterior, un alt cetățean român a informat Ambasada României la Atena cu privire la faptul că a fost depistat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV2. Acesta se află în Insula Creta și a fost plasat în carantină într-un hotel special desemnat efectuării acestei măsuri, unde va rămâne alături de un alt cetățean român. Starea persoanei infectate este bună, fiind asimptomatică. Ambasada României la Atena este în dialog cu cetățeanul român, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de Republica Elenă în contextul generat de pandemia de COVID-19”, a transmis MAE, joi seara.

Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene atât cu privire la situația turiștilor români depistați pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul Greciei, cât și cu privire la asigurarea transparenței și predictibilității modului de adoptare și implementare a măsurilor de prevenție în contextul epidemiologic generat de actuala pandemie.

Ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, a declarat, joi, că până la acest moment, 61 de cetățeni români ar fi fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe teritoriul Greciei, potrivit Mediafax.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy