Ministerul Mediului: Plajele de pe litoral sunt gata să primească turiștii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ministerul Mediului: Plajele de pe litoral sunt gata să primească turiștii
Ministerul Mediului: Plajele de pe litoral sunt gata să primească turiștii

Pregătirea plajelor de pe litoralul românesc pentru sezonul estival s-a încheiat, iar acestea sunt gata să primească turiștii, a anunțat marți Ministerul Mediului.

Potrivit Ministerului Mediului, după ce au fost curățate manual și mecanic, după ce au fost afânate și nivelate, suprafețele de nisip de pe litoral sunt gata să primească turiștii.

 

Pregătirea plajelor a început la jumătatea lunii februarie

 

Administrația Apele Române Dobrogea Litoral a anunțat că în perioada de pregătire a plajelor au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece.

De asemenea, cantitatea de deșeuri adunată în perioada de pregătire a plajelor se ridică la 40 de tone.

Plajele au fost predate celor 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere. Îngrijirea plajelor în timpul verii va cădea în sarcina acestora.

Apele Române Dobrogea Litoral administrează 376 de hectare de plaje.

 

Categoria de salariaţi care poate beneficia, începând cu această lună, de un concediu anual plătit

 

Veşti bune pentru o categorie de angajaţi: salariaţii care vor beneficia de 45 zile de concediu anual plătit. Care sunt regulile pentru accesarea acestuia.

La jumătatea lunii februarie a fost adoptată o lege pentru pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate care prevede introducerea unui nou tip de concediu medical plătit începând cu această lună, notează ZF.

Astfel, începând din această lună, salariaţii care îngrijesc pacienţi cu afecţiuni oncologice or beneficia de un concediu anual, plătit, de 45 de zile.

 

O parte din modificările prezentei legi au intrat în vigoare la la două luni de la data publicării, respectiv din data de 16 aprilie.

 

Noul concediu medical plătit a fost introdus prin Legea nr. 24 din 15 februarie 2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 156 din 16 februarie 2022.

„Beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoţeşte pe acesta la intervenţii chirurgicale şi tratamente prescrise de medicul specialist. Pacientul cu afecţiuni oncologice îşi poate exprima acordul (...) numai pentru o singură persoană la fiecare intervenţie chirurgicală, respectiv tratament”, conform actului normativ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel