Ministerul Justiţiei condus de Tudorel Toader DESFINȚAT de Curtea de Conturi

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Tudorel Toader este pus la zid de Curtea de Conturi. În urma verificării situației financiare  a Ministerului Justiției inspectorii de la Curtea de Conturi au găsit probleme grave la ministerul condus de Toader.

Situaţiile financiare consolidate ale Ministerului Justiţiei la data de 31 decembrie 2017 nu prezintă o imagine fidelă şi veridică, prezentând denaturări semnificative, atât în cadrul aparatului central, cât şi în cadrul entităţilor din subordine, arată raportul auditului Curţii de Conturi, prezentat în şedinţa publică pe 24 iulie.

"În anul 2017, Ministerul Justiţiei (aparatul central şi autorităţile din subordine) a administrat în ansamblu resurse financiare publice în sumă de 627,8 mln lei, inclusiv cheltuieli 498,6 mln lei şi active nefinanciare cu valoarea de 129,2 mln lei. Misiunea de audit menţionează că aparatul central al MJ a majorat neregulamentar în anul 2017 cheltuielile efective cu suma de 6 mln lei, ca urmare a casării unui activ nefinanciar (reţeaua pentru computere). Instituţia din subordine, Inspectoratul Naţional de Probaţiune, a clasificat şi atribuit incorect cheltuielile pentru modernizarea programelor informatice (77,1 mii lei) şi cheltuielile de montare a climatizoarelor (44,4 mii lei). De asemenea, nu au fost evaluate de către Ministerul Justiţiei şi înregistrate în evidenţa contabilă 17 imobile (construcţii) cu suprafaţa totală de peste 1462 de metri pătraţi, ceea ce a afectat prezentarea reală a situaţiei patrimoniale.

Deficienţele constatate de auditul public a afectat situaţiile financiare consolidate ale Ministerului Justiţiei cu suma 16,2 mln lei. Eduard Serbenco, secretar de stat la Ministerul Justiţie, a dat asigurări că Ministerul are suficiente capacităţi pentru a remedia deficienţele constatate în raportul de audit", scrie adevarul.ro

 

 

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel