Mini-lockdown-ul din Italia, repercusiuni asupra a sute de mii de badante. Ore suplimentare de Sărbători: „Cel mai afectat sector!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Mini-Lockdown-ul din Italia care este așteptat pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou din acest an va avea repercusiuni asupra a sute de mii de badante, multe dintre ele fiind românce.

Din cauza restricțiilor de circulație între localități, mulți dintre copiii pensionarilor pe care badantele îi îngrijesc nu vor putea ajunge la aceștia, iar peste 407.000 de îngrijitoare vor fi nevoite să facă ore suplimentare de sărbători, rămânând să aibă grijă de bătrâni.

Potrivit Contractului Colectiv Național de Muncă, angajatorii trebuie să plătească badantele suplimentar față de zilele normale de lucru dacă vor face ore suplimentare de Sărbători.

 

„Munca la domiciliu, unul dintre sectoarele cel mai afectat de efectele pandemiei”

 

„Munca la domiciliu este unul dintre sectoarele cel mai afectat de efectele pandemiei și de măsurile de combatere a acesteia”, a declarat Lorenzo Gasparrini, secretar general al DOMINA, Asociația Națională a Familiilor Angajatorilor, potrivit ladigetto.it.

„Mai ales în îngrijirea persoanelor bolnave și cu dizabilități”, continuă Gasparrini, „este marea problemă a siguranței la locul de muncă. Două aspecte demonstrează acest lucru: imposibilitatea aplicării distanțării sociale și verificarea respectării regulilor în interiorul casei”.

Pentru italieni regulile sunt stricte. Deplasările pe timp de noapte sunt interzise și de Crăciun, și de Revelion. De altfel, oamenii nu vor avea voie nici măcar să părăsească orașul în care locuiesc.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel