Militarii românii răniți în Afganistan s-au întors în țară

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Cei doi militari răniţi în data de 13 aprilie, în Afganistan, care se aflau internaţi în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit în ţară miercuri şi au fost internaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucureşti.

"Pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis joi AGERPRES.

În seara zilei de 24 aprilie, cei doi militari au fost evaluaţi, în Unitatea de Primiri Urgenţe a SUUMC, de o echipă medicală multidisciplinară. În urma evaluării clinice şi paraclinice s-a decis internarea în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii.

Din momentul internării în SUUMC şi până în prezent pacienţii au o stare generală bună şi vor rămâne internaţi pentru recuperare medicală ulterioară, precizează MApN. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel