Militarii români din Polonia și Afganistan, mesaje emoționante: „Stați în casă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Militarii români care sărbătoresc Paştele departe de casă, în Polonia și Afganistan, au transmis mesaje video către români şi către membrii familiilor. Ei le reamintesc celor din țară să stea în case de sărbători.

Militarii români dislocaţi în Polonia şi în teatrul de operaţii din Afganistan au transmis mesaje celor de acasă, a informat Ministerul Apărării Naționale.

„Cu ocazia sfintelor sărbători pascale, doresc să transmit iubitei mele soţii, tuturor românilor Paşte fericit! şi. Nu uitaţi, staţi în casă", a transmis Florin Boșneagă.

Unii militari sărbătoresc pentru prima oară Paştele departe de casă.

„Este prima sărbătoare departe de cei dragi mie, dorul de mama şi tata fiind de nedescris. Nu mai e mult şi mă întorc acasă. Vă iubesc şi să rămâneţi sănătoşi!", a spus Andreea Dragomir.

Și preotul militar Ovidiu Șuteu a transmis un mesaj din capela ortodoxă din Kandahar.

„După șase săptămâni de post, în care ne-am nevoit trupurile, ne-am înfrânat simțurile, iată că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a intrat ca un împărat în Ierusalim. (...) În săptămâna pătimirii, ne-am pregătit sufletește pentru primirea Luminii Sfinte, așa cum ne-am priceput noi, militarii, dar în această sfântă și mare zi, și aleasă zi, de mare praznic, Lumina Învierii a pătruns în sufletele noastre, ale tutoror, la fel vă dorim să pătrundă și in inimile și în casele dumneavoastră, să vă ocrotească, să vă binecuvinteze", a spus preotul militar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel