Milionari, deghizați în săraci pentru a se putea vaccina

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rodney Baker în vârstă de 55 de ani, milionar în industria jocurilor de noroc, și soția sa, Ekaterina Baker de 32 de ani, actriță, au provocat valuri de indignare în Canada după ce au păcălit autoritățile pentru a se putea vaccina.

Cuplul a fost amendat pentru că a călătorit în Yukon și a mințit autoritățile din zonă pentru a fi vaccinat împotriva covid-19, în detrimentul membrilor unei comunități indigene aproape de granița cu Alaska, anunță elpais.com. Conform presei locale, soții Baker au călătorit de la Vancouver la Whitehorse - capitala teritoriului Yukon, pe 20 ianuarie, de unde au plătit o cursă charter pentru a îi duce în Beaver Creek, o comunitate de o sută de oameni, majoritatea de origine indigenă. Rodney și Ekaterina Baker au primit dozele susținând că sunt muncitori la un motel din zonă, arătând asigurări medicale ale lucrătorilor din domeniul sănătății din provinciile Ontario și Columbia Britanică, și menționând că vor locui în Yukon doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Milionarul și actrița, care se pregăteau să ia un zbor înapoi acasă la Vancouver după ce au primit primul vaccin, au fost prinși și amendat fiecare cu 1.150 de dolari canadieni pentru încălcarea a două prevederi ale legii măsurilor civile de urgență: nerespectarea perioadei obligatorii de carantină de 14 zile și nerespectarea unei declarații semnate. Regulamentele indică faptul că aceste acțiuni ar putea duce la pedepse de șase luni de închisoare.

Rodney Baker a demisionat luni din funcția de CEO al Great Canadian Gaming Corporation, o companie care deține piste de curse și cazinouri în toată Canada.

Canada a raportat peste 774.000 de cazuri de covid, iar peste 870.000 de canadieni au primit deja prima doză de vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel