Miliardarul rus Oleg Deripaska afirmă că distrugerea Ucrainei "ar fi o greșeală colosală" și prezice că nu vor exista câștigători în urma "războiului" lui Putin

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Miliardarul rus Oleg Deripaska afirmă că distrugerea Ucrainei "ar fi o greșeală colosală" și prezice că nu vor exista câștigători în urma "războiului" lui Putin / Foto: Captură video youtube
Miliardarul rus Oleg Deripaska afirmă că distrugerea Ucrainei "ar fi o greșeală colosală" și prezice că nu vor exista câștigători în urma "războiului" lui Putin / Foto: Captură video youtube

Miliardarul oligarh rus Oleg Deripaska afirmă că distrugerea Ucrainei "ar fi o greșeală colosală" și prezice că nu vor exista câștigători în urma "războiului" lui Putin, punându-se într-o poiție foarte delicată cu Kremlinul.

În vârstă de 54 de ani, miliardarul rus care și-a făcut averea ca fondator al firmei de aluminiu Rusal, a declarat că este 'evident' că sancțiunile afectează mai mult Rusia decât Occidentul - sfidând argumentul Moscovei potrivit căruia sancțiunile financiare s-au întors împotriva sa.

„Acum stăm și așteptăm victoria. Victorie a ce? A cui victorie?” a întrebat Deripaska jurnaliștii la o conferință de presă la Moscova, conform Daily Mail.

 

Oligarhul rus a încălcat una dintre regulile date de Putin, mai exact folosirea cuvântului „război”

 

De asemenea, el a folosit de mai multe ori cuvântul 'război' pentru a descrie luptele din Ucraina, un cuvânt care a fost efectiv interzis de Putin, care preferă termenul 'operațiune militară specială'.

Deși a avut grijă să evite să critice Kremlinul sau pe Putin în mod direct, cuvintele lui Deripaska reprezintă totuși o ruptură publică rară cu guvernul din partea unei persoane din interiorul țării.

„Sunt deranjat de cât de repede am abandonat tot ceea ce s-a realizat (economic) în anii '90, apoi am abandonat tot ceea ce am realizat în anii 2000”, a declarat el reporterilor.

Iar acum stăm și așteptăm victoria. Victorie a ce? Victoria cui? Cred că distrugerea Ucrainei ar fi o greșeală colosală, inclusiv pentru noi”.

Creșterea nivelului de prosperitate a fost legată de dezvoltarea sectorului privat al Rusiei și de construirea de legături cu restul Europei, principalul partener economic al Rusiei, a spus el.

 

Miliardarul rus este de părere că Rusia este la fel de afectată de război ca și Europa

 

Dar este 'evident' că sancțiunile occidentale afectează acum Rusia mai mult decât Europa, a declarat Deripaska, fondatorul gigantului rusesc Rusal.

Acest lucru contrastează cu argumentul exprimat în mod repetat de Putin, potrivit căruia sancțiunile se răsfrâng asupra economiilor occidentale, declanșând cea mai mare inflație din ultimele decenii, și că Rusia va ieși mai puternică și mai autosuficientă.

Deripaska - el însuși sub sancțiuni din partea Statelor Unite, a Marii Britanii și a Uniunii Europene - a declarat, totuși, că a subestimat cât de stabilă se va dovedi a fi economia Rusiei.

De asemenea, el nu a văzut nicio amenințare la adresa conducerii sale politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel