Mii de flamingo s-au stabilit în estul Spaniei: fermierii se tem pentru recolta de orez paella

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mii de flamingo s-au stabilit în estul Spaniei, fermierii se tem pentru recolta de orez paella. Sursa - Pexels
Mii de flamingo s-au stabilit în estul Spaniei, fermierii se tem pentru recolta de orez paella. Sursa - Pexels

Aproape 30.000 de flamingo s-au stabilit într-un parc natural de lângă Valencia, în estul Spaniei. Apariția bruscă a păsărilor roz atrage mulțimi de vizitatori, care au provocat blocaje lungi pe căile de acces către zona umedă Albufera.

Dar nu toată lumea este entuziasmată de „incursiunea” bruscă a păsărilor cu picioare lungi. Fermierii care cultivă orez paella în zona umedă de lângă Valencia se tem pentru recolta lor din cauza flamingo-urilor, relatează costanachrichten.com.

Nu este neobișnuit ca flamingo să se stabilească în Spania. Dar, din cauza secetei în curs de desfășurare, păsările cu greu găsesc zone umede cu suficientă hrană și spațiu pentru cuibărire. Păsările au fost observate în Albufera de lângă Valencia de ani de zile și au cuibărit acolo pentru prima dată în 2023.

 

 

Păsările Flamingo, eleganță în roz 

 

Păsările flamingo, cu penajul lor vibrant si aspectul lor distinctiv, sunt o prezență fascinantă în lumea animalelor. Cu picioarele lungi, gâtul elegant arcuit și penajul roz intens, flamingo  sunt printre cele mai recunoscute și iubite păsări din lume.

Flamingo sunt prezente în diverse zone ale lumii, dar cu precădere în zonele tropicale și subtropicale. Ele pot fi întâlnite în America de Sud, Africa, Asia, precum și în Europa de Sud. Locuiesc în lacuri salmastre, lagune, și bălți cu apă sărată, unde găsesc hrană în abundență.

Unul dintre aspectele distinctive ale flamingo este penajul lor roz intens. Această culoare vibrantă provine din dieta lor, care este bogată în pigmenți carotenoidi, prezenți în special în crustacee și alge. În mod natural, flamingo au un penaj gri, dar hrana lor le conferă această culoare spectaculoasă.

Comportamentul social al acestor păsări este, de asemenea, fascinant. Ele trăiesc în colonii mari, adesea alcătuite din mii de indivizi. Aceasta structură socială le oferă protecție împotriva prădătorilor și facilitează găsirea hranei. În timpul sezonului de împerechere, flamingo se adună în grupuri mari pentru a-și crea cuiburi în forma de con, construite din noroi și pietre.

 

Flamingo, un subiect popular în artă și design

 

 

Flamingo au o dietă specializată, bazată în principal pe crustacee, moluște, alge și mici organisme acvatice. Ciocul lor lung, prevăzut cu lamele fine, le ajută să captureze hrana din apă. Membrii coloniei se strâng adesea într-un mod spectaculos, formând "linii de hrănire" pentru a naviga prin apă și a captura hrana.

Flamingo au fost prezente in diverse mitologii și tradiții culturale. Ele sunt adesea asociate cu grația, eleganța și frumusețea. În unele culturi, ele simbolizează iubirea și loialitatea, iar în altele, sunt considerate aducătoare de noroc. Datorită aspectului lor distinctiv, flamingo au devenit un subiect popular în artă și design, apărând pe diverse produse, de la bijuterii până la decorațiuni de interior.

Deși sunt păsări remarcabile, ele se confruntă cu amenințări și provocări. Pierderea habitatului, poluarea apei, perturbarea umană și schimbările climatice afectează populațiile de flamingo. Organizațiile de conservare depun eforturi pentru a proteja aceste păsări și ecosistemele lor, punând în aplicare măsuri de conservare și educare pentru a sensibiliza oamenii cu privire la importanța protejării acestor specii unice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel