Migranți găsiți aproape înghețați în camioanele unor români, în Franța și Germania

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Românii sunt puternic implicați în filierele de trafic de migranți, iar acest lucru este susținut de cazurile care ies la lumină tot mai des. Multe sunt descoperite când este deja prea târziu, când călătoriile migranților din Asia se termină cu tragedii.

Cazul celor 39 de vietnamezi morți găsiți în remorca unui camion, în Anglia, în toamna lui 2019, încă nu a fost uitat. Doi români au fost găsiți vinovați după această tragedie, iar unul din ei nu era doar pion - un cărăus - ci a fost cel care a coordonat traficul de migranți spre Marea Britanie. A fost găsit vinovat de omuciderea a 39 de bărbați, femei și copii de origine vietnameză. Cel de-al doilea român a participat la transporturi anterioare de migranți și a fost condamnat pentru trafic

Săptămâna aceasta, în Franța și Germania au fost descoperite alte două camioane cu migranți, camioane conduse de șoferi români. Și aceste cazuri erau foarte aproape de a deveni tragedii.

 

TIR-ul unui român cu 6 afgani aproape înghețați

 

Pe 12 ianuarie, 6 refugiați afgani înghețați de frig și înfometați - 4 dintre ei monori - au fost descoperiți într-un camion care venea din România, într-o parcare din Jura, a anunțat procurorul Lionel Pascal, citat de Digi24.

Tinerii afgani, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, ar fi fost urcați în remorca TIR-ului împotriva voinței lor, cel mai probabil de către persoanele care fac parte dintr-o rețea criminală despre care anchetatorii nu au oferit informații.

Procurorul Lionel Pascal spune că cei doi șoferi români ai TIR-ului au fost deocamdată exonerați, pentru că ei sunt cei care au anunțat autoritățile după ce au auzit zgomote suspecte din remorcă.

Patru dintre afgani erau în stare gravă și au fost duși la spital. Migranții le-au spus anchetatorilor francezi că au fost urcați în remorcă în România, însă cei doi șoferi români spun că este mai probabil să fi fost urcați în Bulgaria.

Ancheta în acest caz este, totuși, la început și are încă multe necunoscute.

 

Alți 8 afgani descoperiți în camionul unui român, în Germania

 

Tot pe 12 ianuarie, 8 migranți afgani au fost găsiți în Germania, la Grüneberg. În timp ce descărcau marfă, angajații unei companii au auzit zgomote dintr-un TIR înmatriculat în Bulgaria, care era condus de un român de 51 de ani, potrivit unui comunicat al Poliției.

Opt afgani cu vârste între 15 și 23 de ani au fost descoperiți în remorca frigorifică. Minorii au fost duși într-un centru special, iar majorii au fost predați biroului pentru imigrație din Eisenhüttenstadt.

Afganii au spus că fuseseră urcați în remorcă în România.

Șoferul a fost audiat și, deocamdată eliberat. Autoritățile germane nu au oferit alte detalii.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel