Migrant, prins în timp ce încerca să intre pe jos, în România, prin vama Giurgiu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un tânăr afgan, în vârstă de 24 de ani, a fost depistat, sâmbătă dimineaţă, de poliţiştii de frontieră giurgiuveni, în timp ce încerca să treacă pe jos graniţa în România.

''În această dimineaţă, în zona adiacentă a Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră planificaţi în serviciu să execute supravegherea zonei au observat o persoană, care se deplasa pe jos, dinspre frontieră către interiorul ţării. Aceasta a fost interceptată de către poliţiştii de frontieră, fiind depistată în zona adiacentă a Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu. În cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că persoana în cauză este un cetăţean afgan, în vârstă de 24 de ani'', se arată într-un comunicat transmis de ITPF Giurgiu.

Tânărul nu deţinea documente de identitate asupra sa şi a declarat autorităţilor că intenţiona să ajungă în Germania.

Persoana în cauză a fost predată reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Microbuz, furat din Marea Britanie, descoperit la ieșirea din țară. Șoferul s-a ales cu dosar penal și a rămas pieton

 

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Marea Britanie. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile din Marea Britanie.

La data de 13.07.2022, în jurul orei 06.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Marea Britanie. 

Cu ocazia efectuării formalităţilor de control, polițiștii de frontieră doljeni au constatat faptul că autoutilitara, marca Ford Transit, an de fabricație 2008, se află în atenția autorităților din Marea Britanie, figurând ca bun căutat pentru confiscare, din data de 08.06.2022.

Şoferul autoturismului a declarat poliţiştilor că nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în litigiu când l-a achiziționat.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul unității până la finalizarea cercetărilor. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”  la infracțiunea de furt, faptă prevăzută de art. 270, alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel