Migranți din Algeria, Maroc și Tunisia, prinși la granița cu Ungaria

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cinci cetăţeni din Algeria, Maroc şi Tunisia au fost depistaţi la frontiera de vest în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa, pentru a ajunge în vestul Europei, a informat marţi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. 

Poliţiştii de frontieră de la Diosig i-au depistat pe trei dintre ei, luni dimineaţă, în jurul orei 4m,30, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune. Mergeau pe jos spre Ungaria, fiind descoperiţi la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin.

Imediat s-a intervenit pentru oprirea persoanelor în cauză, acestea fiind preluate şi transportate la sediul Sectorului P.F. Diosig, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Algeria, Maroc şi Tunisia, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani. Cetăţenii străini sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat că au încercat să iasă ilegal din România deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Alţi doi cetăţeni algerieni, în vârstă de 34, respectiv 38 ani, şi ei solicitanţi de azil în ţara noastră, au mai fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta când încercau să ajungă ilegal în Ungaria.

"În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel