Familie distrusă de război: Micuța Kira, mama și bunica ei, ucise de o rachetă la Odesa, conduse pe ultimul drum

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Familie distrusă de război  Micuța Kira, mama și bunica ei, ucise de o rachetă la Odesa, conduse pe ultimul drum.
Familie distrusă de război Micuța Kira, mama și bunica ei, ucise de o rachetă la Odesa, conduse pe ultimul drum.

Micuța Kira, de doar trei luni, mama și bunica ei, ucise în urma atacului cu rachete asupra orașului Odesa, în ajun de Paște, au fost conduse e ultimul drum. Zeci de persoane au luat parte la funerarii.

Iurii Glodan, tatăl Kirei, fetița de doar trei luni, care a murit sub ruinele clădirii distruse, este răvășit de durere. 

„Putin este un terorist, iar Rusia - un stat terorist, criminal. Părinții nu ar trebui să își îngroape copiii. Este o durere foarte mare. Trebuie să ne bucurăm de viață, să ne creștem copiii, să ne bucurăm de soare și de oameni, care nu ar trebui să moară”, a spus Iurii Glodan, care și-a pierdut copilul, soția și mama în aceeași tragedie. 

Iurii a scăpat cu viață pentru că în acel moment era la magazin, după cumpărături. Tragedia s-a produs în 23 aprilie, în ajun de Paște. Blocul în care locuiau cele trei victime a fost atacat cu rachete lansate de forțele armate ruse. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus, ulterior, că ocupanții ar fi lansat șapte rachete din Marea Caspică. Forțele ucrainene au reușit să doboare doar două.  În urma atacului, au murit opt oameni, iar 18 au fost răniți. 

 

Flori și jucării, depuse de ucraineni la blocul din Odesa, bombardat de ruși. Kira, de doar de trei luni, a murit lângă mama sa 

 

În Odesa, oamenii aduc flori și jucării la blocul, lovit, ieri, de o rachetă rusească. Kira, în vârstă de trei luni,  mama și bunica ei au murit pe loc, anunță Serghei Bratchuk, speakerul Administrației Militare Regionale Odesa, citat de UNN.

"Oamenii aduc flori și jucării la blocul, care a fost lovit, ieri, de o rachetă.  Locuitorii, care au supraviețuit, încearcă să-și ia lucrurile personale și documentele", a scris Bratchuk pe Telegram. "Încă se lucrează la ridicarea dărâmăturilor", a mai adăugat Bratchuk. 

Potrivit acestuia, explozia a distrus practic apartamentele de la etajul doi până la etajul trei de la o scară. De asemenea, apartamentele situate chiar și la etajul 12 au fost avariate.  

Pe 23 aprilie, invadatorii ruși au bombardat Odesa. Armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din regiunea Kiev. 8 civili au fost uciși, printre ei – un bebeluș de 3 luni. Alte 18 persoane au fost rănite. Au fost deschise proceduri penale pentru încălcarea legilor războiului, combinată cu omor cu premeditare.

 

Mama bebelușului, ucis la Odesa, când abia născuse: „Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea”

 

Atacul cu rachete de la Odesa a stârnit un puternic val de emoție, după ce s-a aflat că printre victime se numără un bebeluș de 3 luni. Și președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat furia în conferința de presă pe care a ținut-o într-o stație de metrou din Kiev. Imaginile cu micuța Kira și mama ei, Valeria Glodan, distribuite pe toate rețelele sociale, au devenit un nou simbol al tragediei ucrainene.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria Glodan, mama Kirei, la începutul lunii februarie, pe Instagram, unde a postat și o fotografie cu ea în timpul sarcinii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel