Microbuz, oprit la intrarea în România. Ce au găsit polițiștii în borseta unui pasager

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În data de 23 noiembrie, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autovehicul, un cetățean din R. Moldova în vârstă de 42 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care, în căptușeala borsetei acestuia a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografia unei alte persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un concetățean, care l-a rugat să transporte documentul în Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta este fals ori falsificat. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Nu este primul caz când polițiștii de frontieră descoperă acte false asupra unor pasageri. 

 

Un alt microbuz, plin cu pasageri, oprit în vamă. Pentru o persoană călătoria s-a întrerupt

 

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 9 noiembrie, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra  mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, asupra bărbatului, două permise de conducere, unul cu însemnele autorităţilor române, celălalt cu însemnele autorităților din Republica Moldova, ambele având datele sale de identificare. Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere românesc nu îndeplineşte condițiile de formă și fond specifice unui document autentic, fiind fals și că bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere emis de autoritățile române.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel