Microbuz, în drum spre Italia, verificat la frontieră. Un pasager, prins pe picior greșit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Microbuz, în drum spre Italia, verificat la frontieră. Un pasager, prins pe picior greșit. Sursa foto: Politia de Frontiera
Microbuz, în drum spre Italia, verificat la frontieră. Un pasager, prins pe picior greșit. Sursa foto: Politia de Frontiera

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară,  un microbuz,  înmatriculat în Italia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager al unui autovehicul înmatriculat în Italia, un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 19 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra tânărului un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în luna februarie a acestui an, fiind în Italia  şi având nevoie de permis de conducere la locul de muncă, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Vezi și:

 

De la începutul războiului, au intrat în România peste 2,5 milioane de ucraineni

 

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că vineri au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 82.238 de persoane, dintre care 8.259 de cetăţeni ucraineni. 

Au efectuat formalităţile de control la graniţă (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 180.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 48.800 de mijloace de transport.

Din 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict) până vineri au intrat în România 2.524.659 de cetăţeni ucraineni.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat. 61 de fapte ilegale (43 de infracţiuni şi 18 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.300 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 2.437.452 lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 24 cetăţeni români din diferite motive legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel