Microbuz condus de un român, blocat în Ungaria la granița cu Cehia: avea 25 de persoane la bord

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția a arestat un român, traficant de persoane și a reținut 50 de migranți ilegali în județul Csongrád-Csaná,d noaptea trecută.

Postul de poliție de frontieră din Szeged și Postul de poliție din Hódmezővásárhely au arestat 12 migranți ilegali la ora 2:00 dimineața și 13 migranți ilegali la ora 3:20 dimineața, la 19 octombrie 2021, la periferia localităților Ásotthalom și Mórahalom.

În timpul verificărilor, membrii grupului s-au identificat ca fiind cetățeni sirieni, indieni și afgani, dar nu au putut furniza nicio dovadă credibilă a identității lor sau a legalității șederii lor în Ungaria. Poliția s-a ocupat de cei care au trecut frontiera în conformitate cu legislația maghiară în vigoare.

Microbuz condus de un român, blocat în Ungaria la granița cu Cehia

 


În data de 18 octombrie 2021, la ora 23:20, Postul Poliției de Frontieră Szeged, în cooperare cu poliția cehă, a controlat în zona administrativă Mórahalom un microbuz Ford Transit de naționalitate bulgară condus de un cetățean român în vârstă de 29 de ani. În afară de el, în vehicul se aflau alți 25 de bărbați care nu au putut să își dovedească identitatea și reședința legală în Ungaria.

Polițiștii l-au condus pe șofer la secția de poliție de frontieră din Szeged, unde au început procedurile împotriva acestuia, fiind suspectat de comiterea infracțiunii de trafic de persoane. Contrabandiștii de frontieră sunt tratați în conformitate cu legislația maghiară în vigoare.

Infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește cu închisoarea de la un an la cinci ani în cazul principal și de la cinci la cincisprezece ani în cazurile agravate.  Organizarea sau dirijarea infracțiunii se pedepsește cu închisoare de la zece la douăzeci de ani. 

Șofer român cu migranți în portbagaj

 

Cazurile de români care se ocupă de traficul de migranți la granița cu Ungaria crește alarmant. În urmă cu câteva zile, polițiștii din Tolna au oprit în trafic, în seara zilei de 13 octombrie, un automobil, cu numere de înmatriculare românești.  Controlul a avut loc pe autostrada M9 din zona Bogyiszló. Opt migranți erau înghesuiți în mașina sa.

După ce mașina a oprit, polițiștii au constatat că la volan se află un șofer român. Acesta transporta opt migranți ilegali. Doi dintre migranți erau ascunși în portbagajul automobilului. Străinii nu au putut să se legitimeze și nici să furnizeze dovezi ale șederii lor legale în Ungaria. Toți s-au declarat a fi cetățeni sirieni. 

Conform legislației maghiare actuale, migranții ilegali au fost însoțiți înapoi la granița temporară de securitate. Polițiști au deschis un dosar penal pe numele șoferului român, care a fost dus la secția penală a poliției județene Tolna. Românul este acuzat de  săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.  Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoarea până la cinci ani într-un dosar penal și până la cincisprezece ani într-un caz clasificat, scrie police.hu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel