Microbiolog francez: Virusul a suferit mutaţii care iî fac mai contagios

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
dider_raoult_medic
dider_raoult_medic

O posibilă explicaţie pentru care numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în Europa este aceea că virusul a suferit mutaţii care îl fac mai contagios. Vestea buna ar fi ca noile mutaţii produc o boală mai puţin severă.

 

Cel mai cunoscut microbiolog francez, profesorul Didier Raoult, a spus că cercetătorii au descoperit şapte mutaţii ale coronavirusului în timpul unei analize a testelor COVID-19 din timpul verii. Descoperirea a fost prezentată în faţa parlamentarilor francezi. 

Una dintre aceste tulpini a fost adusa de oameni veniţi din nordul Africii în iunie, după ce Franţa a relaxat măsurile anti-pandemie. De atunci, această tulpina a dispărut în Franţa, însă a fost înlocuită de altele mai contagioase, a explicat Didier Raoult.

"Sunt mai puţin severe, aşa că ceva se întâmplă ceva cu acest virus, ceea ce îl face diferit. Mutaţiile pe care le avem acum sunt o versiune destul de degradată a formei iniţiale. Cel puţin asta este impresia noastră", a spus microbiologul, potrivit stirileprotv.ro.

Mai mulţi oameni de ştiinţă contestă afirmaţia lui Raoult din cauza ca acesta a susţinut utilizarea hidroxiclorochinei ca tratament pentru COVID-19. El a fost criticat pentru că a insistat că hidroxiclorochină şi-a dovedit eficacitatea după ce a realizat teste pe un eşantion redus de pacienţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel