Mica Românie. Cum au transformat românii Marea Britanie (The Sun)

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Burnt Oak, o suburbie din nord-vestul Londrei a fost supranumită de englezi Mica Românie datorită numărului foarte mare de români stabiliți în zonă. Publicația The Sun a publicat recent un material în care descrie modul în care românii au transformat "micul lor oraș" 

Iată ce spun cei de la publicația The Sun: 

Auzi vorbind românește dar acesta nu este Bucureștiul: este Burnt Oak, o suburbie de lângă Wembley, din nord-vestul Londrei, care a fost numită "Little Romania"(Mica Românie) datorită populației est-europene foarte numeroase. 

Datele oficiale publicate săptămâna trecută arată că românii sunt acum cea de-a doua cea mai mare comunitate de străini din Marea Britanie, cu peste 413 000 de persoane care trăiesc și lucrează în Marea Britanie.

Cu zece ani în urmă, populația britanică românească era de 42 000 de persoane - ceea ce înseamnă o creștere de zece ori în doar zece ani.

De asemenea, românii au reprezentat cel mai mare grup de noi sosiri din 2016, dar nicăieri nu este mai evident decât în Burnt Oak - o suburbie unde limba română este a doua limbă cea mai frecventă vorbită și unde 56% dintre copiii de vârstă școlară nu vorbesc Limba engleză ca o primă limbă.

Un număr de 35% dintre imigranții care trăiesc Burnt Oak au sosit din România, iar zona este frecvent pronunțată "Bontoc", cu magazine, restaurante și chiar o biserică românească cu slujbe în limba română.

Strada stâncoasă, Burnt Oak Broadway, este un mozaic, cu agenți de împrumuturi, cu restaurante românești și supermarketuri aglomerate care se varsă pe trotuar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel