Mexic. Agresor sexual, unul dintre cei mai căutați fugari din Texas, capturat de poliție

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Mexic. Agresor sexual, unul dintre cei mai căutați fugari din Texas, capturat în Nuevo León / Foto: Unsplash
Mexic. Agresor sexual, unul dintre cei mai căutați fugari din Texas, capturat în Nuevo León / Foto: Unsplash

Autoritățile statului Nuevo León au anunțat capturarea unuia dintre cei zece cei mai căutați fugari din Texas, Statele Unite, un agresor sexual fugar de ceva timp.

Fugarul, un bărbat de origine latino-americană identificat ca fiind José Manuel Hernández, a fost localizat de elemente ale Agenției de Stat pentru Investigații (AEI) și ale Institutului Național de Migrație (INM) în colonia El Quetzal, în municipalitatea Guadalupe.

Hernandez este acuzat de autoritățile texane de agresiune sexuală în formă agravantă asupra unui minor, pentru care a fost imediat expulzat pe motiv că nu a putut dovedi șederea sa legală în țară.

 

Bărbatul a fost predat de urgență autorităților din Texas 

 

Deținutul a fost transportat de autoritățile federale mexicane la portul de intrare de la podul internațional Juarez-Lincoln din Laredo, Texas.

Acolo a fost predat membrilor U.S. Marshals' Gulf Coast Fugitive and Violent Offender Task Force, care l-au reținut și l-au transportat în vederea urmăririi penale.

În ceea ce privește partea mexicană, autoritățile din Nuevo Leon nu au raportat cât timp a locuit fugarul în acest stat și nici ce activități a desfășurat în timpul șederii sale în țară, conform presei străine.

Vezi și 

 

Florian Tudor, zis "Rechinul", liderul mafiei românești din Mexic, vrea în libertate. Decizia judecătorilor

 

Florian Tudor, considerat presupusul lider al mafiei românești din Mexic, este deținut în închisoarea de maximă securitate Altiplano de când a fost transferat acolo, după ce a fost arestat în orașul Cancun în mai 2021, și i s-a refuzat o ordonanță care să îi permită continuarea procesului în libertate.

"Rechinul" a depus o cerere de încetare a procesului de extrădare în libertate, dar un judecător federal a respins-o pe motiv că procedurile de extrădare și cele penale sunt de natură diferită.

Omul de afaceri și presupusul mafiot poreclit "El Tiburón" (Rechinul) se plânsese că, la 15 iulie anul acesta, Rogelio León Díaz Villarreal, judecătorul de control al Centrului Federal de Justiție Penală din municipalitatea Almoloya de Juárez, Mexic, a refuzat să stabilească o audiere pe care o solicitase pentru a-l lăsa în libertate. 

Continuă știrea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel