Florian Tudor, zis "Rechinul", liderul mafiei românești din Mexic, vrea în libertate. Decizia judecătorilor

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Florian Tudor, considerat presupusul lider al mafiei românești din Mexic, este deținut în închisoarea de maximă securitate Altiplano de când a fost transferat acolo, după ce a fost arestat în orașul Cancun în mai 2021, și i s-a refuzat o ordonanță care să îi permită continuarea procesului în libertate.

"Rechinul" a depus o cerere de încetare a procesului de extrădare în libertate, dar un judecător federal a respins-o pe motiv că procedurile de extrădare și cele penale sunt de natură diferită.

 

Presupusul mafiot poreclit "El Tiburón" (Rechinul) a depus o cerere de "amparo"

 

Omul de afaceri și presupusul mafiot poreclit "El Tiburón" (Rechinul) se plânsese că, la 15 iulie anul acesta, Rogelio León Díaz Villarreal, judecătorul de control al Centrului Federal de Justiție Penală din municipalitatea Almoloya de Juárez, Mexic, a refuzat să stabilească o audiere pe care o solicitase pentru a-l lăsa în libertate. 

Tudor a depus o cerere de amparo (n.r. - o resursă pentru protecția drepturilor constituționale individuale care pot fi utilizate atât de mexicani, cât și de străini. Poate fi invocat de oricine crede că drepturile lor constituționale sunt încălcate)". 

Însă, judecătorul pentru procese de amparo și procese federale din statul Mexic a susținut că Legea privind extrădarea internațională nu prevede o audiere pentru revizuirea măsurii preventive, deoarece "este o procedură administrativă urmată sub forma unui proces de cooperare internațională, care este procesat conform propriilor reguli".

 

Liderul organizației infracționale românești a fost arestat în mai 2021

 

El Tiburón" a încercat să se prevaleze de Codul Național de Procedură Penală, care prevede o audiere de revizuire a măsurii asigurătorii, dar judecătorul a argumentat că procedurile de extrădare și cele penale sunt de natură diferită și că Rogelio León Díaz Villarreal a respectat normele și formalitățile prevăzute în Legea internațională de extrădare.

Florian Tudor a fost arestat în mai 2021 de către Parchetul General (FGR), fiind acuzat că este liderul unei organizații românești care se ocupa cu piratarea conturilor bancare și a bancomatelor care operează în Quintana Roo. Individul este acuzat de tentativă de omor, șantaj și constituirea unei rețele de crimă organizată, conform presei străine, Turquesa News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel