Metoda "Utilajul" le-a adus 180.000 de lei. Cum procedau doi bărbați din Vâlcea

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Poliţiştii vasluieni au probat activitatea infracţională a doi bărbaţi care au înşelat prin intermediul unor anunţuri de mică publicitate mai multe persoane din ţară.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui efectuează cercetări faţă de doi bărbaţi, cu vârste de 20 şi 26 de ani, care domiciliau fără forme legale în municipiul Râmnicu-Vâlcea, judeţul Vâlcea, bănuiţi de comiterea a 13 infracţiuni de înşelăciune.

Poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada iulie-octombrie 2018, bărbaţii au înşelat 13 persoane, din mai multe judeţe ale ţării. Aceştia postau pe un site de anunţuri de mică publicitate vânzarea de utilaje agricole, la preţuri sub nivelul pieţei. În momentul în care erau contactaţi pentru vânzarea produselor, cei doi bărbaţi solicitau celor interesaţi plata unui avans, prin virament bancar. După virarea banilor, bărbaţii invocau diferite motive pentru care nu trimiteau utilajul, iar ulterior nu mai răspundeau la telefon. 

Prejudiciul stabilit prin comiterea faptelor este de aproximativ 180.000 de lei.

Una din persoanele prejudiciate este un bărbat din municipiul Vaslui, care a fost înşelat prin această metodă cu suma de 32.600 de lei.

În ziua de 01 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale Râmnicu-Vâlcea, au efectuat o percheziţie într-un imobil din municipiul Râmnicu-Vâlcea, unde cei doi bărbaţi locuiau fără forme legale. Cu această ocazie au fost ridicate în vederea confiscării mai multe telefoane, cartele telefonice, laptopuri şi sume de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel