„Metoda lama“. Doi tineri români din Italia, artizanii unei noi escrocherii: Cum acționau ca să sperie victimele și să le fure banii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. O nouă înșelătorie la bancomat, inventată de doi români. Cum acționau cei doi ca să sperie victimele și să le fure banii. Sursa foto: freepik.com
Italia. O nouă înșelătorie la bancomat, inventată de doi români. Cum acționau cei doi ca să sperie victimele și să le fure banii. Sursa foto: freepik.com

Furtul de la bancomat este cel mai de temut în rândul cetățenilor care își retrag zilnic banii în mod discret și confidențial. Recent, o femeie a fost victima unei noi tehnici de jaf de la bancomat - "tehnica lama".

Hoții scuipă pe ecran pentru a îndepărta victima de bancomat: o tehnică pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Hoții vin în permanență cu idei dintre cele mai variate pentru a profita de cei care retrag banii de la bancomat. 

Episodul despre care vom vorbi s-a petrecut la Trieste, unde o femeie în vârstă a mers la bancomat pentru a-și retrage banii. Fără să știe că este urmărită de infractori, și-a introdus datele ca de obicei pentru a face o simplă retragere.

Doi români din Italia, artizanii unei noi escrocherii - „Metoda lama“

 

În momentul în care au ieșit banii, s-a întâmplat ceva foarte neobișnuit. Un copil a ajuns-o din urmă și a început să scuipe pe ecranul bancomatului, atât de agresiv încât femeia s-a îndepărtat instinctiv. În acel moment a intrat în scenă un complice, care a înșfăcat cu agilitate banii și a fugit.

Din nefericire, cazul din Trieste nu este singurul, întrucât au fost raportate mai multe incidente similare: unele persoane au încercat să reacționeze, dar în acest caz băiatul a început să scuipe victima, obligând-o să se îndepărteze.

 

„Posibil sa fie vorba despre o înșelătorie”. Mașina unor români, blocată de un individ în chiloți, în Bulgaria: „Nu am oprit și nu am deschis ușile” - VIDEO

 

În acest fel, cei doi au reușit să dea aproximativ zece lovituri. Din fericire, tinerii tâlhari au fost arestați de către autoritățile locale cu ajutorul camerelor de supraveghere. Ambii hoți sunt români. Tânăra de 18 ani este însărcinată și avea în spate un ordin de custodie de la Tribunalul pentru Minori, relatează presa din Italia.

Fobia unui ipotetic furt afectează milioane de italieni, care își retrag banii în fiecare zi cu teama că un escroc ar putea să le cloneze cardul sau să le facă rău pentru a intra în posesia parolelor. Există diverse strategii care permit infractorilor să realizeze cele mai diverse escrocherii. Anumite sfaturi pot ajuta cetățenii să nu evite riscul de a fi jefuiți și anume: să efectueze operațiunile la un ghișeu intern al băncii, transmit oamenii legii.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG        

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N      

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel