Metoda "Accidentul" a mai făcut o victimă: O româncă de 80 de ani a rămas fără 3.000 de euro 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Metoda Accidentul a mai făcut o victimă. O româncă de 80 de ani a rămas fără 3.000 de euro. Sursa - pixabay.com
Metoda Accidentul a mai făcut o victimă. O româncă de 80 de ani a rămas fără 3.000 de euro. Sursa - pixabay.com

Un bărbat din Craiova a fost reținut după ce a obţinut de la o femeie de 80 de ani peste 3.000 de euro, folosindu-se de metoda "Accidentul", a informat duminică IPJ Mureş.

În fapt, la data de 31 decembrie 2022, un bărbat s-ar fi prezentat la locuinţa unei femei, de 80 de ani, din Reghin, care i-ar fi înmânat 3.000 de euro şi 3.000 de lei, după ce acesta i-ar fi comunicat că fiul ei are nevoie de o operaţie urgentă, în urma producerii unui accident rutier.

La aceeaşi dată, poliţiştii de investigaţii criminale din Reghin l-au identificat pe cel în cauză, fiind vorba de un bărbat, de 38 de ani, din Craiova. Persoana bănuită a fost reţinută pentru 24 de ore. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş recomandă populaţiei să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele "implicate în accidentul rutier" şi să verifice dacă situaţia de urgenţă este reală, sunând ruda până răspunde.

"De asemenea, nu trebuie să fie efectuat niciun transfer bancar şi nu trebuie înmânaţi bani unor persoane necunoscute sau să fie lăsate sume de bani în locuri indicate de cei care solicită acest lucru telefonic sub diferite pretexte.

În astfel de cazuri cetăţenii trebuie să sune la Poliţie, la numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiesc, să spună despre ce este vorba, să se intereseze de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen", a transmis IPJ Mureș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel