Mesajul unui copil pentru cei ce jignesc diaspora: „În străinătate nu înotăm în euroi. În spatele cadourilor se ascund lacrimi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mesajul copilului unor români care munesc în străinătate pentru cei care „jignesc constant diaspora“. Tânărul Andrei spune că în spatele unei vieți decente, se află multă muncă, dar mai ales lacrimi și sacrificii.

Dreapta Liberală Diaspora Italia le transmite un mesaj celor „ce jignesc constant diaspora“.


„Să nu credeți că în străinătate înotăm în euroi.
Euroii se muncesc, domnilor! Nu aleargă nimeni după tine cu un loc de muncă, nu-ți oferă nimeni ceva doar pentru că ai zâmbet frumos și frunte palidă. Când îți iei viața de la capăt, trebuie să câștigi încrederea unor necunoscuți, să te interesezi, să fii atent la ce semnezi, să citești de o mie de ori, să asculți doamna de la un birou cu urechile ciulite, să cauți în dicționar cuvinte de care nu ai habar și să-ți controlezi frica, pentru că întotdeauna poți,! De i-ași strânge pe cei din țară, mulți ar spune că suntem norocoși, că am avut parte de o viață bună, că avem tot ce ne-am dorit și că  SUNTEM NOROCOȘI, NENE!“, scrie Andrei Antonenco pe pagina de facebook Dreapta Liberală Diaspora Italia.

Fiind copil de emigranți, el spune că  părinii lui nu sunt „norocoși“ pentru traiul decent pe care îl au, pentru că ei „n-au zile de odihnă, nu știu care-i dimineața și care-i seară, nu știu ce înseamnă concediu sau vacanță“.

„Norocoși? Mă bufnește râsul! Da, probabil am fost ajutați de multe ori de soartă, dar știți ce contează? Voința și munca depusă. Nu-mi este rușine să o spun: ca un copil de emigranți, simt că niciodată nu voi fi în stare să-i depășesc pe ai mei, să fac mai mult decât ei! De ce? Simplu. Pentru că generația părinților mei este o generație de oameni cu voință! N-au zile de odihnă, nu știu care-i dimineața și care-i seară, nu știu ce înseamnă concediu sau vacanță. Eu, copilul lor, am datoria de a le cumpăra un bilet pentru a-i trimite, forțat, într-o croazieră! Eu, copilul lor, știu cât au muncit pentru o viață mai bună și știu că norocul a contat extrem de puțin“, scrie el pe pagina de Facebook.

„În spatele cadourilor se ascund lacrimi, înjosire și sacrificii“

„În spatele bunătăților aduse în țară, a cadourilor și ale surprizelor, se ascund lacrimi, momente de tristețe și singurătate, înjosire și sacrificii. Dacă n-ați încercat măcar o zi, dacă n-ați fost în pielea unui om care nu ințelege nici măcar un cuvinte, din ceea ce i se spune, dacă nu știți ce înseamnă să te trimită după sapă și să te întorci cu furcă, pentru habar n-ai, dacă nu știți ce înseamnă să n-ai prieteni pentru că ești străin, atunci n-ai dreptul la o PĂRERE!!!" conchide Andrei Antonenco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel