MESAJUL Uniunii Muncitorilor Români din Spania: „Înstrăinarea de ţară e tot mai grea”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Uniunea Muncitorilor Români din Spania a organizat un festival special de An Centenar, dedicat Zilei Naţionale a României.

Uniunea Muncitorilor Români din Spania a transmis, astăzi, faptul că la împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, a reuşit, prin organizarea unui festival dedicat Centenarului şi Zilei Naţionale a României, să realizeze o unire simbolică a românilor din Spania, rezidenţi în diverse locuri din Spania şi cu origini din toate regiunile României. Evenimentul a avut loc la Torrejon de Ardoz.

„Românii din Spania au sărbătorit uniţi la festivalul de Centenar, dedicat Zilei Naţionale a României, la Torrejon de Ardoz.

La aniversarea Anului Centenar, la împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1 dec. 1918, Uniunea Muncitorilor Români din Spania a reuşit, prin organizarea unui festival de excepţie dedicat Centenarului şi Zilei Naţionale a României, să realizeze o unire simbolică a românilor din Spania, rezidenţi în diverse locuri din Spania şi cu origini din toate regiunile României.

Uniunea Muncitorilor Români din Spania a desfăşurat, pe data de 2 decembrie 2018, un festival special de An Centenar, dedicat Zilei Naţionale a României, care a avut loc în municipiul Torrejon de Ardoz (provincia Madrid), în Poligono Industrial Las Monjas, Calle TrĂłpico, nr. 6, programat între orele 11:00 şi 22:00.

Ca de fiecare dată, Uniunea Muncitorilor Români a adus România aproape de români în cadrul acestui festival, aflat la a 8-a ediţie, reuşind un deziderat identic cu cel al înaintaşilor de acum o sută de ani: UNITATE!

Din partea autorităţilor spaniole, a luat cuvântul primarul oraşului Torrejon de Ardoz, Dl.Ignacio Vazquez Casavilla, care şi-a prezentat felicitările sale pentru 1 Decembrie, pentru aniversarea Centenarului şi a Zilei Naţionale a României. Într-un moment emoţionant, acesta a dorit, pentru Sărbătorile de Iarnă care se apropie, să ureze românilor o petrecere frumoasă a Crăciunului în cadrul familiei, alături de prieteni. De asemenea, la eveniment a luat parte reprezentantul Ambasadei României în Regatul Spaniei, Dl. Mihai Sîrbu, secretar I, purtător de cuvânt şi consilier în relaţia cu comunitatea română din Spania.

În cadrul festivalului, pe lângă atmosfera de joc şi voie bună, românii s-au putut delecta cu cele mai gustoase preparate prezentate la Târgul de produse tradiţionale româneşti. Astfel, românii au putut consuma produse cu specific românesc, printre care preparate din carne rumenite la grătar, şorici prăjit, frigărui şi legume la grătar, cartofi copţi, porumb fiert şi copt, dar şi preparate dulci şi prăjituri tradiţionale româneşti, gogoşi, mult apreciatul colac secuiesc, diverse produse de artizanat şi multe altele. Tot în cadrul festivalului, românii au avut parte de diverse prezentări şi oferte în cadrul standurilor special amenajate.

Muzica de petrecere a făcut cinste folclorului românesc cu artişti deosebiţi ca şi Constantin Enceanu, Steliana Sima, Alexandru Brădăţan, Paul Ananie şi Codruţa Rodean.

Mesajul românilor din Spania, din cei prezenţi la acest festival, un mesaj pe care doresc să îl trimită atât românilor din ţară, cât şi clasei politice este că: de la an la an înstrăinarea de ţară e tot mai grea şi dorul de familie şi de locuri dragi e tot mai mare. Mulţi dintre ei îşi doresc să se întoarcă în ţară, dar sunt convinşi într-o mare măsură că nu vor găsi condiţii decente de trai pe care le-au găsit prin ţările străine în care au plecat. La unison, românii din Spania vor pentru a se întoarce acasă locuri de muncă plătite decent, vor acces la spitale şi şcoli care să nu le pună viaţa în pericol. Vor prosperitate şi posibilităţi de dezvoltare pentru ei şi ţara lor. Mai presus de toate, vor din partea instituţiilor statului şi a clasei politice un comportament care pune pe primul loc demnitatea, integritatea şi profesionalismul. Având în vedere trecutul şi prezentul tumultos al istoriei României, românii din Spania urează României mulţi ani cu prosperitate şi oferă prin ei un exemplu de UNITATE!", se arată în comunicatul de presă al Uniunii Muncitorilor Români din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel