Mesajul sfâșietor al familiei soldatului român ucis în invazia din Ucraina: „Andrei al nostru a murit în războiul cu Rusia”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mesajul sfâșietor al familiei soldatului român ucis în războiul din Ucraina: „Andrei al nostru a murit în războiul cu Rusia”
Mesajul sfâșietor al familiei soldatului român ucis în războiul din Ucraina: „Andrei al nostru a murit în războiul cu Rusia”

„Andrei al nostru a murit în războiul cu Rusia”. Este mesajul sfâşietor al unei familii de români, care a aflat că băiatul lor, militar în armata ucraineană, a fost ucis în timp ce păzea o staţie radar, în apropiere de Odessa.

Andrei a lăsat în urmă o soţie însărcinată şi o fetiţă, de câțiva anișori. Rudele sale care locuiesc în Ilfov îi plâng soarta tragică. Andrei a fost înmormântat sâmbătă, alături de 21 de militari care au murit odată cu el. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

„Andrei a murit! I-au chemat la raport noaptea, el slujeşte armata, în acel moment când a ajuns la raport a fost o rachetă trasă în unitatea lor”, a spus Vika, mătușa din Odessa, potrivit Știrile PRO TV.

Vestea a căzut ca un trăznet pentru o familie de români din Ucraina. Andrei, tatăl unei fetiţe şi soţul unei femei însărcinate în 7 luni, a murit în unitatea militară. Mama lui este împietrită de durere.

„Avem tare mare durere. Ne-au ucis băiatul, cel mai scump copil. A lăsat în urmă un copil de 3 ani și o nevastă care stă să nască”, a spus mama lui Andrei, conform sursei citate. 

 

Andrei avea 32 de ani și de 8 ani lucra pentru armata ucraineană

 

Responsabilitatea lui era să păzească staţia radar dintr-o unitate militară aflată la 10 kilometri de casă, în satul Podolsk din regiunea Odessa. Unitatea a fost bombardată, iar Andrei a murit. Rudele din România, care locuiesc în Ilfov, își plâng nepotul ucis de război.

„Era plutonier şi era în ture acolo de pază. Au făcut una cu pământul unitatea. Au căzut două rachete care au distrus un sistem radar. Am aflat că au murit 22 de persoane acolo, dar ce nu ştiam, că între cele 22 de persoane este şi un nepot al nostru”, a spus Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.

Sergiu Șchiopu este unchiul lui Andrei din România. Ne spune că neamurile sale din Ucraina trăiesc momente de groază şi se adăpostesc în beciul casei.

„Soția a vorbit ultima oară când a plecat seara la tură. Nu s-au aşteptat, nimeni nu s-a așteptat. Discutăm că dacă va începe ceva să se refugieze în beci”, a mai precizat Sergiu Șchiopu.

Andrei și camarazii săi au fost înmormântați sâmbătă în zona Odessa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel