Mesajul românilor din Italia pentru românii din țară: „Noi nu suntem niște viruși, suntem oameni”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un mesaj al unei românce din Italia s-a viralizat în scurt timp pe rețelele sociale după ce aceasta a strigat „chinul” și „osânda” prin care trec conaționalii în Peninsulă.

Femeia, susținută de mii de români, spune că românii din Italia nu sunt „viruși”, ci sunt „oameni” și că nu trebuie nimeni să-i judece pentru că doresc să vină în România la familii.

„Spune-le celor de acasă că noi nu suntem niște viruși, dar suntem oameni. Nu trebuie să se teamă de noi. Nu trebuie să ne batjocorească. Nu trebuie să ne judece pentru că vrem să venim la familiile noastre. Avem copii, nepoți... În această perioadă mulți pierdem locurile de muncă, iar fără lucru aici nu ai ce face. Nu știm cum să procedăm și unde să ne ducem”, se arată în mesajul devenit viral pe rețelele sociale.

 

„Ne numesc iresponsabili”

 

Totodată, în același mesaj femeia arată că cel mai greu este din punct de vedere psihologic cu toate că se află în „zona roșie” a Italiei.

„Suntem în zona roșie. Ne este frică, dar nu panicăm. Înțelegem că acasă nimeni nu ne așteaptă. Ne numesc iresponsabili, fără să știe prin ce chin și osândă trecem aici. Cel mai greu ne este psihologic. Vă rog să ne înțelegeți și să ne iertați...”, este mesajul care a devenit viral pe rețelele sociale”, a conchis femeia în mesaj.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel