Mesaje și licurici pentru Diaspora la Cluj, într-o ediție specială Lights On România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mesaje și licurici pentru diaspora la Cluj, într-o ediție specială Lights On România
Mesaje și licurici pentru diaspora la Cluj, într-o ediție specială Lights On România

În acest an Lights On România prezintă expoziția “Firefly Field” by Studio Toer – o “invazie” a licuricilor în Iulius Parc. Luminițele se aprind în 26 noiembrie, iar expoziția poate vizitată până în 5 Decembrie.

Fascinanta instalație va avea 100 de licurici interconectați, ce vor ocupa aproximativ 240 de metri pătrați în parc. 

Deși în iarna lui 2021 nu vă mai putem da întâlnire cu o ediție de festival propriu-zisă la Cluj-Napoca, ne bucurăm să putem prezenta acasă o instalație de lumină magică pe care am ținut mult să aducem în Lights On România. Firefly Field înseamnă un câmp plin de licurici, o imagine care va fermeca privirile celor mari și celor mici deopotrivă. Mulțumim Iulius Mall și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București pentru colaborarea prin care creația studioului Toer din Olanda ajunge în România, în premieră”, spune Andi Daiszler, președinte Asociația Daisler și fondator Lights On România.

Accesul în zona Firefly Field în Iulius Parc se va face purtând corespunzător masca de protecție și respectând distanța față de cei din jur. Tot din 26 noiembrie, instalația de lumină „ȘI MIE” ne așteaptă pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Ea ne invită să ne luăm un moment de respiro, unul în care să dăm frâu liber emoțiilor și să ne lăsăm purtați de magia luminii acolo unde fizic, nu reușim să ajungem. Ea vine ca răspuns la mesajul afișat în prezent în centrul metropolei Chicago, transmite radiocluj.ro.

 

Un proiect de colinde tradiţionale româneşti oferite de Paula Seling pentru cei departe de țară: „O punte între românii din întreaga lume“

 

Materialul online de colinde tradiţionale româneşti - "Paula Seling - În inima diasporei", realizat de Asociaţia de Treabă, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se lansează duminică.

Proiectul, care poate fi accesat la link-ul youtube: https://youtu.be/JoJYw34bziY îşi propune să ducă spre românii din întreaga lume, prin intermediul online-ului, colindele tradiţionale româneşti, contribuind astfel la menţinerea vie a tradiţiilor.

"Pentru păstrarea vie a spiritului românesc de peste hotare, este esenţial ca românii să nu piardă legătura cu tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti. Cele unsprezece piese incluse în proiect creează o punte de spiritualitate şi identitate naţională cu şi între românii din întreaga lume", se afirmă într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Paula Seling este unul dintre cei mai apreciaţi artişti din România, având în discografie cinci albume de colinde şi cântece de Crăciun (Albumul de Crăciun, De sărbători, A mai trecut un an, Poveşti de iarnă, Steaua Răsare) şi două albume de pricesne şi cântece bisericeşti (La umbra crucii Tale, Spre lumile Luminii). Filmările au fost realizate în locuri emblematice din Maramureş, în timp ce Paula poartă cu mândrie costume din mai multe zone ale României.

"Materialul este menit să dăruiască fiecăruia dintre cei ce îl ascultă şi privesc, sentimentul de acasă. Pot spune că este unul dintre cele mai emoţionante lucruri pe care le-am realizat până acum. Vertical, sensibil şi puternic în acelaşi timp, plin de iubirea, fremătarea, seninul şi înţelepciunea poporului nostru, adunate toate în muzica şi versurile aurite", spune Paula Seling, citată în comunicatul menţionat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel