Mesaje ca „Te aștept” și „Mi-e dor de tine” pentru românii din diaspora, de Sărbători: „Este o alinare binevenită”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mesaje ca „Te aștept” și „Mi-e dor de tine” pentru românii din diaspora, de Sărbători: „Este o alinare binevenită”
Mesaje ca „Te aștept” și „Mi-e dor de tine” pentru românii din diaspora, de Sărbători: „Este o alinare binevenită”

Bucureștiul a avut mai puține luminițe în acest an din cauza bugetului redus.

Autoritățile au convins câteva companii să monteze, din fonduri private, instalații luminoase de Sărbători cu mesaje de susținere așa cum a fost cel emoționant apărut la Chicago: „Mi-e dor de tine”. Pentru el, în Capitală, a apărut răspunsul „Te aștept”. Pe Calea Victoriei ne-au întâmpinat și alte cuvinte pline de lumină cum ar fi „speranţă”, „curaj” și „iubire” menite să ne ajute să ne regăsim optimismul după un an greu.

Înainte de sărbători în Chicago a fost instalat mesajul în limba română: „Mi-e dor de tine”. Este pentru toți românii plecati din țară, care nu vor avea ocazia să-și vadă rudele nici în acest an. Toți au fost emoționați.

„Când am văzut că o să fie în Chicago, mi-au dat lacrimile”, a spus un vizitatpor, potrivit Știrile PRO TV.

„Mi-e dor de prieteni, de locuri, de flori, școala de arte de muzică din Baia Mare”, a mai spus un alt vizitator, conform sursei citate

„Cu tot sufletul sunt la prietenii mei din România. Îi iubesc pe toți și mi-e dor de ei”, mai spune alt vizitator.

„Mă bucură faptul că pot să fac o poză și să o trimit și ei să-mi răspundă cu altă poză”, a mai precizat un alt român.

 

„Pentru românii care sunt departe de casă în această perioadă este o alinare binevenită”

 

Instalația a fost montată de reprezentanții Festivalului Lights On, care au gândit și un răspuns pentru românii plecați. În Cluj a apărut „Și mie”, iar în București, pe Calea Victoriei, chiar de sărbători, românilor din diaspora li se transmite printr-un alt mesaj luminos: „Te aștept”.

„Mă duce cu gândul la tata, care este plecat și la prietenii care sunt plecați în afară și cu care nu mă pot vedea zilnic”, spune un alt vizitator.

Reprezentanții festivalului spun că mesajul îi va apropia pe românii plecați de cei de acasă. Mai ales că oamenii își vor face poze și le vor trimite. Mesajul va putea fi vazut până pe 21 ianuarie.

„Pentru românii care sunt departe de casă în această perioadă este o alinare binevenită. Este un dialog care ne este propriu doar nouă, este un dialog pe care doar noi îl înțelegem”, a precizat Adrian Daiszler, reprezentantul festivalului Lights On, pentru sursa citată. 

Tot pe Calea Victoriei, dar și în alte puncte emblematice ale Bucureștiului au apărut cuvinte luminoase care ne propun să rescriem povestea acestui an.

Cuvintele Magie, mulțumesc, iubire, curaj, optimism sunt prezentate printr-un joc al luminilor și tehnologiei. Instalațiile numite „Rescrie povestea unui an mai bun” vor putea fi admirate până pe 9 ianuarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel