Mesaj controversat al unui român din Italia: "Am renunțat la cetățenia română. Nu mai sunt făcut hoț, cerșetor, țigan"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mesaj controversat pe un grup al românilor din Italia. Un bărbat anunță că și-a luat cetățenia italiană și a renunțat la cea română. 

"Ei dragii mei până acuma am ținut totul secret deoarece nu eram 100% că o să reușesc. M-am gândit să vă spun ceva imp despre mine. În 10.04.2020 am primit certificatul de cetățenie italiană și pașaportul italian, iar din România, am primit decizia finală prin care mi-au aprobat renunțarea la cetățenie română! Sunt extrem de fericit mai ales că nu mai am eticheta de român, nu mai sunt făcut hoț, cerșetor, țigan etc etc ... Am scăpat de toate aceste etichete, de ieri sunt italian get beget cu acte în regula, rog toate românurile care au această posibilitate să renunțe la cetățenia română pt a deveni cetățean italian!", a scris românul pe grupul Români în Italia Residenti.

Mesajul său a stărnit mii de comentarii. În timp ce unii îl felicită pentru decizia sa, alții îi atrag atenția că a fi român este motiv de mândrie.

"Cetățenia nu-ți schimba caracterul, iar pe certificatul tau de naștere tot roman rămâi...sângele care-ti curge prin vene tot de roman îl ai....", scrie o tânără, în timp ce o altă româncă îi explică că gestul său nu face onoare României:

"Bine că ai renunțat la cetățenia română. Nu faci onoare României.
Și eu sunt în Milano.... Să nu uit am dublă cetățenie.
Să nu uit... Dacă vrei o cafea sau ai nevoie de ajutor... Eu ți - l ofer. Dar ști de ce: pentru că sunt și româncă și noi ajutăm oameni....".

"Eu sint rominca cu cetatenie italiana de ani de zile dar ma mindresc ca sint Româncă", scrie o altă utilizatoare.

FOTO

(w670)

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel