Mercedesul lui Ceauşescu scos la licitație în Germania

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Limuzina fostului dictator are doar 17.000 de km la bord. Vezi cum arăta sistemul de comunicaţii instalat de fosta Securitate în torpedou.

Pe data de 19 martie, un Mercedes-Benz care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu va fi vândut în cadrul unei licitaţii organizate în oraşul german Stuttgart. Este vorba de un SL Roadster 350 produs în anul 1973.


Potrivit unui comunicat de presă al casei de licitaţii Bonhams, banii obţinuţi în urma vânzării automobilului vor fi donaţi asociaţiei CrossCause din Irlanda şi vor fi folosiţi ulterior pentru ai ajuta pe copii orfani din România care au avut de suferit din cauza regimului comunist.   

 

În documentul de prezentare al maşinii se mai specifică că aceasta încă dispune de un sistem de comunicaţii instalat de către fosta Securitate în torpedou.


La rândul său, Philip Kantor, director în cadrul agenţiei Bonhams a declarat că evenimentul reprezintă o oportunitate de a strânge bani şi ulterior de a-i folosi în scopuri caritabile. “Este o ironie a sorţii cum un obiect care a aparţinut unui dictator este folosit acum în scopuri umanitare şi îi va ajuta pe cei care au avut de suferit de pe urma acestui regim” a mai declarat Philip Kantor.

 


Potrivit organizatorilor licitaţiei, preţul la care s-ar putea vinde maşina este estimat între 30.000 şi 50.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel