Membru CSM, CONFRUNTARE cu Toader: „Îl rog public să explice afirmația - CSM va da aviz pozitiv”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), magistratul Bogdan Mateescu, neagă afirmația minstrului Justiției, potrivit căreia CSM l-ar fi anunțat că va aviza pozitiv ordonanța de modificare a OUG 7. 

„Il rog public pe domnul ministru Tudorel Toader sa explice exact afirmatia: "Mi s-a spus ca CSM va da aviz pozitiv" (pe proiectul de OUG pt modificarea OUG 7/2019).

Nu as vrea ca cineva sa creada ca s-ar face cumva diverse intelegeri si s-ar primi diverse asigurari, pentru ca mai multi colegi magistrati asa au perceput si mi-au adresat intrebari.

Reamintesc ca avizul se acorda prin vot, ca orice hotarare, dupa dezbateri, de catre toti membrii CSM, iar rezultatul se stabileste numai dupa numararea voturilor.

Astazi, spre exemplu, opiniile instantelor si parchetelor pe care am decis sa le consultam au venit in tot cursul zilei. Membrii CSM s-au intrunit in comisie abia cu putin timp inaintea sedintei Plenului.
Abia atunci am avut in vedere punctele de vedere ale instantelor si parchetelor si abia atunci eu unul mi-am definitivat un punct de vedere cu privire la acest aviz.

Nu mi se pare corect a se propaga in spatiul public o astfel de afirmatie cu atata usurinta si cred ca ar fi corect ca domnul ministru sa o expliciteze”, a scris Bogdan Mateescu pe pagina de Facebook.

Guvernul a adoptat, astăzi, nouă ordonanță, în pofida cererilor magistraților de abrogare totală și a avizului negativ dat de CSM. Tudorel Toader a dat însă vina tot pe CSM, care susține el, l-ar fi anunțat că va aviza pozitiv proiectul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel