Meleşcanu îl FELICITĂ pe ministrul marocan al JUSTIŢIEI. "Oportunitate de schimb de EXPERTIZĂ"

Andreea Cosma / 11 mar 2019, 23:22 Salveaza PDF Comentarii

Teodor Meleşcanu a avut o întrevedere cu ministrul marocan al Justiţiei, Mohamed Aujjar. Ministrul Afacerilor Externe l-a felicitat pentru progresele înregistrate de Maroc în domeniul juridic şi a apreciat oportunitatea schimburilor de expertiză şi colaborarea cu Ministerul Justiţiei din România. Ministrul marocan a venit în ţară la invitaţia lui Tudorel Toader.

"Discuţiile au prilejuit o trecere în revistă a stadiului şi perspectivelor dialogului politic bilateral, aflat la un nivel excelent. Maroc este un partener major al României şi al UE, din punct de vedere politic, economic, pe line de educaţie şi cultură. Şeful diplomaţiei române a apreciat contribuţiile importante ale Marocului în promovarea toleranţei, prevenirea extremismului violent, combaterea migraţiei ilegale şi a terorismului în Vecinătatea Sudică a Mediteranei, ca partener al Uniunii Europene", informează un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.


Ministrul Teodor Meleşcanu s-a referit şi la importanţa colaborării româno-marocane în cadrul ONU. Demnitarul român a subliniat prioritatea impulsionării dialogului politic şi extinderii cooperării dintre România şi Maroc, cu o componentă economică importantă, care poate fi accelerată în scopul amplificării schimburilor comerciale bilaterale şi intensificării investiţiilor reciproce.

Mohamed Aujjar a prezentat oportunităţile oferite de economia emergentă din Maroc, precum şi posibilitatea de cooperare între sectoarele private din cele două ţări, prin intermediul patronatelor sectoriale.

De asemenea, adaugă sursa citată, au fost abordate subiecte legate de agenda regională şi globală, context în care Meleşcanu a reiterat determinarea României de a participa, inclusiv din perspectiva deţinerii actualei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, la eforturile de amplificare a cooperării între UE şi ţările din Africa de Nord.

Demnitarul marocan, aflat în vizită oficială în România la invitaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat tendinţa ascendentă a relaţiilor tradiţionale şi de prietenie româno-marocane, care traversează o etapă de aprofundare şi diversificare a cooperării sectoriale în domenii de interes reciproc, cum este cel juridic, se mai arată în comunicat.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy