Medicul Octavian Jurma: Bucureştiul va ajunge la o rată de infectare la care se intră în scenariul roşu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
octavian_jurma
octavian_jurma

Medicul Octavian Jurma, care analizează evoluţia pandemiei din România, arată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Bucureştiul va ajunge în săptămâna 12-18 octombrie 2020 la un indice al infectărilor de peste 3 la mia de locuitori. La depăşirea acestui indice se pun în discuţie carantinarea localităţii.

 

"Bucureşti are astăzi (joi 8 octombrie 2020) o incidenta de 2.31 la mie (raportat la populaţia oficială INS de 2,151,665 locuitori) şi va intra în scenariu roşu de săptămâna viitoare când va depăşi rata de incidenţă de 3 la mie. Este aproape o certitudine statistică şi nu mai putem face nimic să prevenim asta", arata medicul.

"Ceea ce putem să prevenim prin măsuri luate astăzi este depăşirea pragului de 750 de cazuri noi pe zi săptămâna viitoare şi a celui de 1,000 de cazuri noi pe zi în 2-3 săptămâni. Această rată înseamnă că ai o probabilitate de 100% ca unul din fiecare 500 de oameni pe care îi întâlneşti a fost infectat în ultimele 14 zile. Dacă te vei infecta şi tu depinde doar de tine şi de disciplina cu care porţi mască şi păstrezi distanţa când ieşi din casa şi îţi faci igiena mâinilor când intri în casă sau într-un spaţiu închis. Nu trebuie deci să refuzăm măsurile de protecţie, trebuie să le cerem. Însă pentru ca populaţia să îşi facă datoria trebuie ca şi autorităţile să îşi facă datoria", a scris medicul Jurma, pe pagina sa de Facebook.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel