Medicul din Buzău care lua șpagă, în arest la domiciliu. I-a cerut 1.500 de lei unei femei pentru a-i opera fiul

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doctorul din Buzău care lua șpagă a fost plasat în arest domiciliu, deși procurorii au cerut arestarea sa. 

Tribunalul Buzău a respins propunerea de arestare preventivă faţă de medicul Viorel Romeo Chioaşcă, reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită după un flagrant organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Buzău, bănuitul fiind plasat în arest la domiciliu.

Procurorii au precizat că medicul a fost reclamat la Call-Center Anticorupţie de mama unui pacient în vârstă de 16 ani care urma să efectueze o operaţie de deviaţie de sept.

Medicul a fost prins în urma unui apel la linia Call Center Anticorupție

 

"În urma unui apel efectuat la linia Call Center Anticorupţie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, în data de 11.04.2023, au desfăşurat activităţi specifice la sediul Spitalului General Căi Ferate Galaţi - Secţia CFR Buzău, în vederea probării activităţii infracţionale a unui medic primar - specialist ORL. În fapt, în data de 10.04.2023, un medic specialist ORL din cadrul Spitalului General Căi Ferate Galaţi - Secţia CFR Buzău a pretins suma de 1.500 lei de la aparţinătorul unui pacient minor, în legătură cu îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu. La data de 11.04.2023, inculpatul C.V.R. a primit de la persoana denunţătoare suma de 1.500 de lei, sumă pe care medicul o pretinsese în ziua anterioară pentru îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru a efectua o intervenţie chirurgicală asupra fiului denunţătoarei, un minor în vârstă de 16 ani, operaţia respectivă fiind programată în data de 11.04.2023, în cadrul unităţii medicale spitaliceşti menţionate. Suma de 1.500 lei a fost solicitată expres de medic pentru efectuarea operaţiei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Specialistul a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, măsura fiind respinsă. El a fost însă plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

"Respinge propunerea de luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Chioaşcă Viorel Romeo, formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. În baza art. 227 al. 2 C.pr.pen. cu referire la art. 218 C.pr.pen., ia faţă de inculpatul Chioaşcă Viorel Romeo măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.04.2023 şi până la data de 11.05.2023, perioadă în care inculpatul nu are voie să părăsească imobilul din municipiul Buzău fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare", se menţionează în soluţia dată de magistraţii Tribunalului Buzău.

Medicul a refuzat să facă declarații

 

Înainte de a fi prezentat magistraţilor în vederea analizării propunerii de arestare preventivă, după ce a părăsit Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, medicul ORL a refuzat să facă declaraţii, în schimb avocatul apărării a precizat că, în faţa procurorilor, clientul său şi-a rezervat dreptul la tăcere.

"Momentan şi-a rezervat dreptul la tăcere. Probabil, dacă se va ajunge în faţa unui magistrat, va da o declaraţie. Sunt prezentate probele, fiecare parte are dreptul să-şi prezinte probele şi apărările. Deocamdată nu putem da, la această oră, informaţii pentru că nici noi nu avem foarte multe informaţii. Este o fază incipientă. Valoarea mitei presupuse, 1.500 de lei? Parcă da, exact. Este o chestiune incertă, va rămâne de stabilit", spunea avocatul Eugen Dinu.

Ulterior deciziei instanţei, acesta a precizat că nu va contesta decizia magistraţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel