Medicul de la Timișoara, care cerea șpagă pentru operații, reținut pentru 24 de ore 

Narcis Popa |
Data publicării:
Rafila: Aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, în septembrie
Rafila: Aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, în septembrie

Medicul Marinel Gașpar, despre care procurorii DNA susțin că cerea șpagă pacienților pentru operații, a fost reținut pentru 24 de ore. 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore a şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara, inculpatul Marinel Gaşpar, pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).

Faţă de acesta a început şi urmărirea penală, marţi urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă.

Șase șpăgi într-o săptămână



"În fapt, s-a reţinut că în perioada 19 - 26 septembrie, în calitate de medic - şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Timişoara (IBCV - n.r.) în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu", arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. 

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul DGA - Structura Centrală, SJA Arad, SJA Timiş şi al serviciilor de specialitate din cadrul DGA.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel