Medicul Ciuhodaru explică ne putem da seama dacă masca folosită este cea mai bună

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
tudor_ciuhordaru
tudor_ciuhordaru

Medicul Tudor Ciuhodaru vine cu o serie de sfaturi foarte importante pentru români, în ceea ce priveşte măştile de protecţie.

Tudor Ciuhodaru vine cu o serie de recomandări pentru cetăţeni. ”În condiţiile în care la noi se merge pe restricţii - în timp ce în alte state se merge pe recomandări - ar trebui ca autorităţile să pună la dispoziţia oamenilor măşti sigure, conforme, verificate. Masca e o barieră fizică, iar o barieră fizică e mai bună decât nicio barieră, dar asta nu înseamnă că e absolută. Ceea ce este foarte important - un lucru care le-ar oferi oamenilor siguranţa că achiziţionează produse certificate - este ca autorităţile să verifice toate tipurile de măşti care sunt importate sau produse în România şi să pună o parafă pe ele, astfel încât atunci când mergem la magazin sau la farmacie pentru a cumpăra măşti să vedem că acestea au trecut prin acest filtru. Ar trebui să se specifice clar că masca de tipul 'x' este verificată şi certificată de către autorităţi ca şi standard de calitate”, a zis medicul pentru DC News.

”Referitor la măştile N95 sau FPP3, acestea sunt mai scumpe şi nu ştiu dacă toată lumea îşi permite să le achiziţioneze. Iar cu cele chirurgicale - care sunt mai ieftine, trebuie să fim atenţi pentru că a le folosi corespunzător înseamnă să le purtăm 3-4 ore, iar în momentul în care s-au umezit sau s-au rupt trebuie înlocuite. Altfel, eficienţa măștii e pusă sub semnul întrebării, ba chiar poate face mai mult rău decât bine. Din punctul meu de vedere aş vrea ca toate aceste măşti vândute în România să aibă ştampila autorităţilor că se pot utiliza", a declarat, pentru cititorii DC News, Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel