Medicii români din diaspora încurajează românii să se vaccineze: „Să ne protejăm bunicii și părinții, copiii și pe noi înșine“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Campania lansată de Asociația Medici pentru România, în încercarea de a convinge românii să se vaccineze anti-COVID-19 și să nu creadă miturile răspândite pe internet, ia amploare. Mai mulți medici rmâni din afara țări au argumentat de ce e bine ca românii să se vaccineze. 

Virusologul Costel Atanasiu, stabilit în SUA, și medicul ORL Cristina Văduva, din Spania, se alătură campaniei lansate de Asociația Medici pentru România. Ei oferă exemplul țărilor în care locuiesc de ani buni, departe de România, unde vaccinarea a dus la o revenire treptată spre normal. 

În plus, medicii daau explicații științifice care arată că infectarea cu SARS-CoV-2 este mult mai periculoasă pentru organismul uman decât posibilele efecte secundare pe care le-ar putea avea vaccinurile. 

Costel Atanasiu, virusolog în SUA, cercetător la Institutul Wistar, aduce în discuție inclusiv teama multor români că vaccinul ar declanșa cheaguri de sânge și asta le-ar pune în pericol sănătatea.  Medicul subliniază că aceste cazuri sunt extrem de rare și că virusul în sine, odată ce intră în organism, produce „de mii de ori mai multe cheaguri de sânge” și provoacă apariția unor efecte negative pe termen lung.   

Medicii români din diaspora încurajează românii să se vaccineze

 

„Pentru cei care încă ezită să se vaccineze, am un mesaj foarte simplu. Indiferent din ce motiv vă este frică de ARN-ul mesager din vaccin, vă spun că ARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculos. Vă este teamă că ARN-ul mesager al proteinei Spike din vaccin se poate integra în ADN-ul dumneavoastră? Ar trebui să vă fie mult mai teamă de ARN-ul viral care conține secvența a peste 20 de proteine virale, inclusiv proteina Spike. Vă este teamă că vaccinul produce cheaguri de sânge? Virusul produce de mii de ori mai multe cheaguri de sânge decât vaccinul!”, susține medicul virusolog Costel Atanasiu, stabilit în SUA. 

De asemenea, într-un mesaj video transmis pe pagina de Facebook Medici pentru România, el a declarat că, în SUA, valul 4 al pandemiei a ajuns aproape de sfârșit.  Peste jumătate din populația Americii este vaccinată, iar mai bine de 90% dintre cei internați în spitale la momentul actual sunt nevaccinați. 

Cristina Văduva, medic ORL stabilit în Madrid, spune că Spania este un exemplu pentru România, fiind țara cu a doua cea mai mare cotă de vaccinare din Uniunea Europeană – 78,8% din populația țării s-a imunizat împotriva COVID-19. „Eu mă gândesc așa: boala asta și cele mai multe dintre cazurile grave pot fi prevenite în momentul de față și putem să ne protejăm bunicii și părinții. Putem să ne protejăm copiii și pe noi înșine. Și putem să evităm ca ei să ajungă în spitalele astea atât de aglomerate acum sau chiar să moară unii dintre ei. Nu e asta suficientă motivație ca să te vaccinezi și să putem să trecem cu toții odată peste pandemia asta? Eu cred că da!”, spune dr. Cristina Văduva pentru asociația „Medici pentru România”, potrivit Libertatea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel