Medicii rezidenți cu stagii în străinătate, neprimiți la examenul de specialitate: De ce nu suntem lăsați să lucrăm aici?

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Medici rezidenți
Medici rezidenți

Medicilor rezidenți care au făcut stagii în străinătate le va fi greu să întrunească noua metodologie pentru susținerea examenului de specialitate, drept urmare nu vor fi primiți în examen și nu vor putea lucra în România, este mesajul de disperare al unui grup de rezidenți.

''Candidații vor putea susține examenul numai în centrul universitar în care au efectuat mininum 75% din durata de pregătire în rezidențiat.'', este paragraful din noua metolodogie pentru obţinerea titlului de medic specialist, medic dentist specialist şi farmacist specialist.

''Suntem un grup de medici rezidenți cărora ni se pun bețe în roate. Metodologia pentru examenul de specialitate s-a schimbat din mers cu scopul de a opri probabil susținerea examenelor în alte centre universitare. Schimbarea s-a făcut în timpul jocului. S-a pus un prag de 75% pentru a susține examenul într-un centru sau altul. Însă cei mai mici vor afla asta și vor putea să-și ia detașări pentru a fi sub acest prag. Problema este cea a celor care au făcut stagii în străinătate și nu întrunesc cei 75%. Ei nu vor fi primiți în examen, deci nu vor putea lucra în România. În orice țara civilizată, examenul se poate susține acolo unde dorește candidatul la fel cum este cu examenul de intrare în rezidențiat din România. De ce nu suntem lăsați să lucrăm aici?'', este mesajul unor medici rezidenți.

(w670)

Vezi și: Interzis la examen pentru că face parte din mișcarea #rezist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel