Medic: Tot mai multe femei ajung la Socola cu "Sindromul Italia"

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul psihiatru Cozmin Mihai: Aproximativ 5% din numărul total al pacienţilor internaţi în anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi au fost femei cu "Sindromul Italia"

Aproximativ 5% din numărul total al pacienţilor internaţi în anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi au fost femei cu "Sindromul Italia" a declarat, miercuri, medicul psihiatru Cozmin Mihai.

"În 2017 au fost în jur de 3.400 de internări la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, 5% procente reprezentând femei afectate de sindromul Italia. Cauzele sunt multiple - structuri fragile, persoane care au ajuns în medii psiho-stresante, unde nu au primit sprijin şi în felul acesta au decompensat, au făcut depresie", a spus medicul psihiatru Cozmin Mihai, la conferinţa "Sănătatea mintală la locul de muncă", care are loc la Palatul Parlamentului.

El a explicat că "Sindromul Italia" este o depresie socială care afectează persoanele plecate să lucreze ca asistente familiale în Italia şi în cele mai multe cazuri îngrijesc persoane cu demenţă Alzheimer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel