Medic român, REVOLTAT de cozile de mașini de pe Valea Prahovei

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un medic de Urgență din Sibiu spune că ceea ce se întâmplă în ultima perioadă nu prea mai are nicio legătură cu logica: Servicii de Urgență pline, ATI-uri pline, oameni plătiți de stat care stau în carantină și, în același timp, cozi pe Valea Prahovei, cu turiști în minivacanță.

Medicul de Urgență Bogdan Csilag, care a condus UPU Sibiu o lungă perioadă de timp, spune că ceea ce se întâmplă în această perioadă, „nu prea mai are nicio legătură cu logica”.

„Serviciile de urgență sunt pline de pacienți Covid în stare medie-gravă, locuri în reanimare abia mai găsești sau trebuie să transferi pacienții la sute de kilometri distanță, statul plătește mii de oameni care stau în carantină timp de 2 săptămâni (fiind contacți cu persoane infectate), dar în același timp pe Valea Prahovei se circulă bară la bară, la începutul minivacanței de 1 Decembrie”, scrie medicul UPU pe pagina sa de Facebook.

Acesta afirmă că ceea ce fac cadrele medicale pentru a gestiona situația are eficiența mersului cu bicicleta pe fundul unui bazin plin cu apă.

„Am impresia că orice facem, ca și sistem medical pentru gestionarea situației de acum are eficiența mersului cu bicicleta pe fundul unui bazin plin cu apă. Dar na, poate că nu înțeleg eu dorința viscerală (...) a populației de a se misșca, <liberă și neîngrădită> ( precum strămoșii noștri , dacii) în această perioadă”, scrie medicul.

Județul Sibiu are o rată a incidenței cumulate, sâmbătă, de 7,37 la mie și șapte localități aflate în carantină, între care cele două municipii, Sibiu și Mediaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel