Medic român, mesaj emoționant pentru pacienți: Poate ar trebui să-i apreciați mai mult

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Vasi Rădulescu, medicul român care a strâns o sumă impresionantă de bani pentru bătrânul care a fost bătut într-un pasaj din Brașov, a scris un mesaj despre medicii români. 

”Azi (n.r. 7 aprilie) e Ziua Mondială a Sănătății. Poate ar trebui să vă gândiți puțin la toți cei care și-au tocit coatele șase ani prin facultăți incredibil de grele, învățând zeci de mii de pagini din cărți care pentru unii sunt respingătoare numai prin coperte, neieșind zile la rând din casă pentru a trece anatomiile sau fiziologia, săptămâni la rând pentru a face grile cu nemiluita și a lua materii peste materii de mai multe ori pentru examenul de rezidențiat, apoi cu nopți nedormite în gărzi neplătite, când ți se spune că e un privilegiu să faci garda și nu ai timp să mergi la baie sau să mănânci ceva, când trebuie să te ocupi de toți pacienții, să faci consulturi, internări și externări pe bandă rulantă, când îți pui la bătaie sănătatea ta fizică și psihică pentru a salva viețile altora, abia descurcându-te cu banii câștigați. Când ieși din spital, te miri cum naiba de mai trăiești și anii trec, timpul zboară ca un fum, în urma ta poate rămân oameni care te înjură sau îți trimit gânduri pozitive, toate se duc într-un neant, tu continui, te autodepășești, te lupți într-un sistem corupt, într-o țară anapoda, stai într-o bulă de săpun și ai grijă ca nimeni să nu ți-o spargă, zilele curg, fiecare poveste cu bătălia ei într-un mediu care parcă e tot mai nepăsător cu cadrele medicale.

Ați avut, negreșit, experiențe cu spitalele și cu medicii. Nu puteți empatiza maxim cu viețile lor, e de înțeles, dar poate ar trebui să-i apreciați mai mult, să-i iubiți și să le arătați respectul vostru pentru minunile pe care le fac în fiecare zi.

Nu în ultimul rând (a se citi în primul) ar trebui să țineți la propria sănătate, să nu picați în prostul cerc vicios al producerii de bani stând prin companii sau birouri până la epuizare; să faceți sport, să mâncați sănătos, să nu fiți influențați de sfaturi alimentare penibile care circulă peste tot, să vă vaccinați copiii, să apelați fără rușine și la psihiatru sau psihoterapeut că luptele cu depresia sunt oribile, să vă bucurați de viață, de prieteni, de familie, de clipa prezentă. Iar dacă ajungeți totuși la medic, cu orice problemă, considerați-l echivalent de înger păzitor.

Multă sănătate.

V.

[textul e scris în urmă cu doi ani și mi-am propus să-l public în fiecare an; s-au schimbat câteva lucruri în puțin mai bine, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece că mai avem o mulțime de bube în Sănătate]

PS: gata, acum chiar că mă retrag.” a scris Vasi Rădulescu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel