Medic infecționist: Bolnavii de Covid-19 se pot reinfecta grav

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, medicul Simin Florescu, a avertizat că persoanele care au fost bolnave de COVID-19 se pot reinfecta mult mai grav în cazul în care aleg să nu se vaccineze.

Medicul a avertizat că o dată trecut prin boală, pacientul nu a scăpat, ci, dimpotrivă, există posibilitatea ca persoanele care au fost infectate cu Sars-Cov-2 să se reinfecteze cu o formă mult mai gravă, în cazul în care nu doresc să se vaccineze.

„Simpla trecere prin boală fără dublarea de vaccin nu oferă o garanţie în acest sens. Pacienţi care au trecut prin boală pot face un al doilea episod în lipsa unui vaccin poate chiar mai sever, nu putem să garantăm niciodată că va fi o formă mai puţin severă chiar şi acesta al doilea episod care apare la un pacient este o evidenţă a faptului că răspunsul lui imun nu este unul adecvat. Aceasta este realitatea. Aşa că totdeauna trebuie dublat de vaccin”, a susținut medicul Simin Aysel Florescu, miercuri, în cadrul unei dezbateri despre anticorpii monoclonali ca soluţie în criza COVID-19, potrivit Agerpres.

„Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor, nu avem niciun fel de garanţii pentru acest lucru. De aceea se şi recomandă vaccinarea în mod general al tuturor pacienţilor, indiferent de trecerea prin boală", a explicat medicul.

Totodată, el a adăugat că utilizarea anticorpilor monoclonali nu este o soluție unică, fiind doar o metodă pentru a stopa epidemia, însă acesta a întărit ideea că nu este „singura soluţie", a avertizat Simin Florescu.

 

,,Nu sunt disponibile în cantităţile dorite"

 

„Problema este că nu sunt disponibile în cantităţile dorite pe plan internaţional. Acolo este problema, la nivel de producţie mai degrabă”, amintește aceasta și atenționează că „există o parte a pacienţilor care ori nu răspund deloc la vaccinul administrat, dar este un număr foarte mic de pacienţi ori pacienţi la care imunitatea post-vaccinală se epuizează mai rapid decât ne-am aştepta. La aceşti pacienţi într-adevăr administrarea de anticorpi poate să reprezinte o soluţie. (...) Deşi este o utilizare raţională şi eficientă dar nu poate fi extinsă pe scară largă, nu poate să înlocuiască vaccinarea", a concluzionat Simin Florescu.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy