Medic din Iași, strigăt disperat pe Facebook: "Dumnezeu cu mila! Nu este normal ce se întâmplă!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Un medic ginecolog, pus în situația de a intra în sala de nașteri pentru a acorda ajutor unei gravide care avusese contact cu o persoană venită din Italia, a scris pe Facebook faptul că nu există echipament de protecție și nici teste pentru COVID-19: "Dumnezeu cu mila", spune Diana Popovici. 

Medicul ginecolog Diana Popovici din Iași povestește, pe Facebook, faptul că în timp ce era în gardă, împreună cu alți colegi, a venit la spital o gravidă, cu naștere reclanșată, care avusese legături cu o rudă venită din Veneto.

„Eu în garda de primire, împreună cu câțiva colegi! Sunt informată că va ajunge în spital o gravidă, cu naștere declanșată și care a luat legătura (vizită) acum o săptămână cu un neam de al ei, sosit din Veneto acum 18 zile! M-am scurs! Indicația este să se finalizeze nașterea prin operație cezariană! A început agitația! Unde o vedem?...am blocat un cabinet de consultații pentru ea, cabinet în care ulterior s-a efectuat dezinfecția", povestește dr. Popovici.

Fără echipament de protecție și nici test pentru recoltare de probe pentru coronavirus

 

"Avem echipamente de protecție?...nu avem!!! Avem teste pentru recoltare și pentru a trimite la boli infecțioase?...nu avem!!! Și atunci, ce avem? Doctori și asistente care trebuie să intre în sală și eventual să se contamineze?...da, asta avem! A venit gravida, s-a efectuat ancheta epidemiologică... a avut contact cu persoana sosită din Veneto care nici ea nu a efectuat testul, deși s-a dus sși a cerut să i se facă... indicația a fost doar de autoizolare la domiciliu, s-a practicat cezariana, medicii, asistentele și infirmierele fără echipament de protecție", mai spune Diana Popovici.

Aceasta afirmă că nu este normal ce se întâmplă, „să expui la risc un spital întreg", mai ales că în acest fel riscul de a crește numărul persoanelor diagnosticate cu noul COVID-19 crește.

"Doar cu două rânduri de măști, două rânduri de mănuși și halatul steril! Dumnezeu cu mila! Nu este normal ce se întâmplă! Nu este normal să nu avem echipamente de protecție! Nu este normal să expui la risc un spital întreg! În aceste condiții de practicare a medicinei în condiții de pandemie, România va depăși alte state europene la numărul de cazuri! De ce avem noi (încă) puține cazuri?...deoarece oamenii nu sunt testați!", mai scrie medicul ginecolog pe Facebook, potrivit Mediafax.

Pe teritoriul României, au fost confirmate oficial până duminică 139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel